Έσκισε Χανιώτικη ταβέρνα σε διαγωνισμό της Guardian

marmara_loutro_chaniaΣτο διαγωνισμό του Guardian για το καλύτερο καφέ δίπλα σε παραλία φιγουράρουν δύο ελληνικά, ένα στην Κρήτη κι ένα στην Σαντορίνη. Οι αναγνώστες ψηφίζουν, οι αναγνώστες γράφουν και στην προκειμένη φαίνονται ενθουσιασμένοι.

Μια ταβέρνα χωρίς όνομα στην παραλία Μαρμαρά στο Λουτρό της νοτιοδυτικής Κρήτης είναι εκ των …νικητών. «Μια εκπληκτική μικρή ταβέρνα, ένα υπέροχο μέρος για μεζέδες, σουβλάκι, φρέσκο ψάρι, ρετσίνα ή ρακί», γράφει ο αναγνώστης και συνεχίζει: «Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει όνομα, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Είναι η μοναδική σ’ αυτή την υπέροχη παραλία».

Ακολουθεί παραλήρημα άλλου αναγνώστη για μια καντίνα στο τέλος της παραλίας Καμάρι στη Σαντορίνη. Με τίτλο «Το καλύτερο beach cafe στην Ευρώπη», ο μαγεμένος από την Σαντορίνη αναγνώστης εκθειάζει τον φραπέ (!), το ευγενέστατο και φιλικό προσωπικό, τη μουσική.

Και φυσικά, γράφει: «Εκεί μπορείς να μείνεις από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ήλιου. Θα ήταν παράλογο να μην αγαπήσει κανείς αυτό το μέρος».

Αλλες προτιμήσεις για ευρωπαϊκά beach cafe είναι κάπου στην Κορνουάλη, στο Αμάλφι, στην Φορμεντέρα, στην Αντίμπ, στην Κροατία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ