Έρχονται στην Κρήτη οι Σαουδάραβες με τα «χρυσά» πακέτα

έρχονται-στην-κρήτη-οι-σαουδάραβες-με-597035

Άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Σαουδικής Αραβίας επιχειρούν τουριστικοί επιχειρηματίες της Κρήτης όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. Έχουν ήδη αρχίσει επαφές με πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, αφού ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη διετία να δρομολογηθούν απευθείας πτήσεις τσάρτερ προς το Ηράκλειο, αλλά και να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών που θα περιλαμβάνει τη μεταφορά και το ξενοδοχείο.

Στην προσπάθεια αυτή, σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρει ο Ελληνας πρέσβης στο Ριάντ, κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου.

Για το νέο αυτό εγχείρημα μίλησε ο πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων του Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκεται εκεί και έχει επαφές με τουριστικούς φορείς : “Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται για κοντινές πτήσεις στην Ευρώπη και είναι μια αγορά που τη θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική. Βρεθήκαμε για πρώτη φορά στο Ριάντ, συναντηθήκαμε με τον πρέσβη κ. Πολυχρονίου, ο οποίος μας πρόσφερε την πολύτιμη βοήθειά του σε επίπεδο επαφών,συναντηθήκαμε επίσης με τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, αλλά και αεροπορικών εταιρειών που ενδιαφέρονται για μια τέτοια συνεργασία”.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι Σαουδάραβες ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες, όπως είναι η Ελβετία, η Αυστρία κ.ά., αλλά τους προσελκύει ένας μεσογειακός προορισμός, όπως η Ελλάδα που προσφέρεται για καλοκαιρινές διακοπές. Ο σχεδιασμός που γίνεται είναι σε πρώτη φάση να πραγματοποιούνται 1-2 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα προς το Ηράκλειο, από το Ριάντ, την Τζέντα ή άλλες πόλεις που έχουν μεγάλα αεροδρόμια με αεροπλάνα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Σαουδική Αραβία.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας ανέφερε ότι θα ενημερώσει ξενοδόχους της Κρήτης για τις προοπτικές που υπάρχουν και θα συζητήσουν το θέμα της συνεργασίας μαζί τους, ώστε να έχει επιτυχία το άνοιγμα στη συγκεκριμένη αγορά. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος της πτήσης υπολογίζεται στις 2 ώρες και το συνολικό κόστος του τουριστικού πακέτου μαζί με τη διαμονή στα 1.500-2.000 ευρώ κατ’ άτομο.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook