Έρχεται το πλοίο που θα «θωρακίσει» τα παράλια της Κρήτης

έρχεται-το-πλοίο-που-θα-θωρακίσει-τα-452053

Τις περιπολίες του Λιμενικού Σώματος στα παράλια της Κρήτης που τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει αντιμέτωπα με την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών έρχεται μέσα στο επόμενο διάστημα, να ενισχύσει το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Abeking 020, μετά από συνεννόηση που έκανε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους Λιμενικούς που επιθυμούν να στελεχώσουν το πλοίο το οποίο θα κάνει περιπολίες επί 24ώρου βάσεως.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη, Αντιπλοίαρχος Δημήτρης Σαϊτάκης, το πλοίο θα έχει 12 μέλη πληρώματος και αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η στελέχωσή του από τα άτομα που απαιτούνται προκειμένου στη συνέχεια να αποσταλεί στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αρχηγός του ΛΣ κατανόησε τις ανάγκες που υπάρχουν κι έτσι συμφώνησε να ενισχυθεί ο στόλος του νησιού με το συγκεκριμένο πλοίο.

Πρόκειται για ένα 30μετρο πλοίο γερμανικής κατασκευής με μεγάλη αυτονομία και επιχειρησιακή δυνατότητα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σαϊτάκη, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος ενώ κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται να αποφασιστεί η έδρα του πλοίου η οποία θα κριθεί ανάλογα με το που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες.

Πηγή: ekriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook