Έρχεται κακοκαιρία στην Κρήτη | Τι λέει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας

έρχεται-κακοκαιρία-στην-κρήτη-τι-λέει-299513

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές ή και καταιγίδες κατά τόπους, την ενίσχυση των Βορείων ανέμων στο Αιγαίο, τον υψηλό κυματισμό στις βόρειες ακτές της Κρήτης και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν την Παρασκευή το απόγευμα έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μόνο στις ορεινές ζώνες και σε υψόμετρα άνω τω 1.200 μέτρων.

Αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες ημέρες :

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και τοπικές καταιγίδες  αρχικά από τα Δυτικά με γρήγορη επέκταση ανατολικότερα, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Παρά την πρόσκαιρη ύφεση του καιρού λίγο πριν τις μεσημβρινές ώρες, αναμένεται εκ νέου επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από τις μεσημβρινές – απογευματινές  ώρες, τα οποία αναμένεται να διατηρηθούν και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές ζώνες (σε υψόμετρα περίπου άνω των 1.200 μέτρων).

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις στα 5 – 6 Μποφώρ (τοπικά έως και 7 Μποφώρ), ενώ από τις μεσημβρινές ώρες (αρχικά από τη Δυτική Κρήτη) θα στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις ενισχυόμενοι στα 6 – 7 Μποφώρ. Στα πελάγη η ένταση των ανέμων θα φθάνει έως και τα 8 Μποφώρ, ενώ στο Κεντρικό , στο ΒΑ και το Α Αιγαίο έως και τα 9 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία αρχικά θα κυμανθεί από τους 9 ˚C έως τους 14 ˚C. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σάββατο  6  Φεβρουαρίου

Το πρωί νεφώσεις με βροχές, πιθανά κατά τόπους ισχυρές, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχίζονται στις ορεινές ζώνες. Ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται σταδιακά από τις μεσημβρινές (δυτική Κρήτη) – απογευματινές (ανατολική Κρήτη) ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στα 6 – 7 Μποφώρ, ενώ στην Ανατολική Κρήτη έως και 8 Μποφώρ. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ˚C έως 10 ˚C.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός την Κυριακή με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 3 – 4 Μποφώρ στα Δυτικά και 5 – 6 Μποφώρ στα Ανατολικά τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς την μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 7 ˚C η ελάχιστη και η μέγιστη στους 13 ˚C

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook