Έρευνα Σοκ | Οι Κρητικοί παρενοχλούν σεξουαλικά Βρετανούς ομοφυλόφιλους και τουρίστριες

έρευνα-σοκ-οι-κρητικοί-παρενοχλούν-σε-74265

maliaΑυξημένα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και βιασμών, καταγράφονται στην Κρήτη, σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς της Μεσογείου, σύμφωνα με τα στοιχεία πανευρωπαϊκής έρευνας.

Ενας σημαντικός αριθμός τουριστών σε περιοχές της ευρωπαϊκής Μεσογείου γίνεται θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ δε λείπουν τα περιστατικά βιασμών, όπως προκύπτει από έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Μελετών Πρόληψης (IREFREA) με έδρα τη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Στην έρευνα πήραν μέρος 6.502 Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες και τουρίστριες ηλικίας 16-35 ετών λίγο πριν την αναχώρησή τους το καλοκαίρι του 2009 σε αεροδρόμια της Κρήτης, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Το 8,6% όλων των ερωτηθέντων ανέφερε σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια των διακοπών και 1,5% κατήγγειλε βιασμό.

Οι γυναίκες ανέφεραν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε υψηλότερο ποσοστό από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες, αλλά περίπου στο ίδιο ποσοστό με ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες. Οι τελευταίοι ανέφεραν δε τα υψηλότερα ποσοστά βιασμού.

Ως «αυξημένα» περιγράφονται τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στη Μαγιόρκα και την Κρήτη.

Αφορούν κυρίως νεαρότερες Βρετανίδες ή Βρετανούς ομοφυλόφιλους άνδρες, συχνά υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή κοκαΐνης που προσελκύονται σε μπαρ με μεθυσμένους θαμώνες όπου υπάρχουν «ευκαιρίες για σεξ».

Η έρευνα σημειώνει πως μειωμένα είναι τα περιστατικά βιασμού στην Κύπρο, όπου αφορούν κυρίως ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και δη κοκαΐνης.

Οι ερευνητές του ινστιτούτου χρησιμοποίησαν 19 μεταβλητές για να επιβεβαιώσουν τη διάπραξη σεξουαλικής παρενόχλησης και 13 μεταβλητές για τη διαπίστωση βιασμού.

tsikoudiaΤο ινστιτούτο αναφέρει ότι παρά τους γνωστούς κινδύνους του συνδυασμού υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνευματωδών, χρήσης ναρκωτικών και ελευθεριότητας των νεαρών τουριστών, το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης δε λαμβάνει την απαραίτητη προσοχή. Οι ερευνητές καλούν τις τοπικές και ευρωπαϊκές αρχές να εφαρμόσουν προληπτικά προγράμματα ενημέρωσης, αλλά και περιβάλλοντα στα οποία η σεξουαλική επιθετικότητα δε θα γίνεται ανεκτή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πηγή: skai

3 thoughts on “Έρευνα Σοκ | Οι Κρητικοί παρενοχλούν σεξουαλικά Βρετανούς ομοφυλόφιλους και τουρίστριες

  1. Αυτά που ξέρουν οι Βρετανοί και οι Βρετανίδες ειδικά, να πάνε να τα πουλήσουν αλλού!! Κατηγορούν τους Κρητικούς για παρενόχληση, ενώ αυτοί και αυτές μπεκροπίνουν και μεθοκοπούν από το πρωί ως το βράδυ. Κυκλοφορούν με γυναικεία ρούχα οι άνδρες και οι γυναίκες ξεβρακώνονται όπου βρουν -ας μου συγχωρεθεί η έκφραση – χωρίς να νοιάζονται αν τους βλέπουν μικρά παιδιά!! Κάνουν εμετούς παντού, ανεβαίνουν πάνω σε αυτοκίνητα, πετάγονται μπροστά δημιουργώντας επικίνδυνα επεισόδια και αποτελούν αποκρουστικό θέαμα γενικώς!! Ποιος παρενοχλεί ποιον??? Αει στο καλό πια!! Πήραν θάρρος και τα τούβλα και σφυρίζουν απ’τις τρύπες!!

  2. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΒΡ……ΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ..ΣΤΟΥΣ GAY AYTA ΔEN ΣYMBAINOYN ….ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ……///…………ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΔΕΣ [ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΥΧΡΕΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ] , ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΙΑΖΟΥΝ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ………….ΔΗΘΕΝ ΤΙΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook