«Έπεσε» στο τέλος το Ρέθυμνο Cretan Kings

έπεσε-στο-τέλος-το-ρέθυμνο-cretan-kings-352911

Με 0-9 σερί στα τελευταία δύο λεπτά ο Άρης απέδρασε από την έδρα του Ρεθύμνου Cretan Kings με σκορ 83-88 για την 25η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Αυτή ήταν η 9η εκτός έδρας νίκη για τους Θεσσαλονικείς που εξασφάλισαν και μαθηματικά την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο καθώς οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (7-9) όπου το μεν Ρέθυμνο Cretan Kings είχε πρωταγωνιστή τον Κάρτερ, ο δε Αρης τον Τζέρελ ΜακΝιλ. Το πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης και τα έξι λάθη στα οποία υπέπεσαν σε αυτό το διάστημα. Γενικότερα είχαν πρόβλημα εκτέλεσης μέσα από τη ρακέτα, αναζήτησαν κυρίως τα σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου και τα είχαν με τον Μιχάλη Πελεκάνο. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 17-17.

Ο Άρης άρχισε εντυπωσιακά στο δεύτερο δεκάλεπτο επιδεικνύοντας εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας έξω από τα 6,75 με πρωταγωνιστή τον Θόδωρο Ζάρα. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν 0-10 σερί και προηγήθηκαν με 17-27 (12:30), εκεί όμως οι Κρητικοί αντέδρασαν και με πρωταγωνιστή τον Μάντεν μείωσαν σε 25-27 (14’).  Ο Αρης δεν έχασε τη ψυχραιμία του και κυρίως την ευστοχία του στα τρίποντα. Προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε ο Ζάρας ο οποίος είχε 4/6 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο, συνολικά ο Αρης του πρώτου ημιχρόνου είχε 9/15 προσπάθειες. Ως εκ τούτου, η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των έντεκα πόντων (36-47, 18:30), για να μειωθεί στα αντίστοιχα των επτά (40-47) στο τέλος του ημιχρόνου.

Το σερί του Ρεθύμνου Cretan Kings διευρύνθηκε στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου καθώς έφθασε στο 14-0 και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 50-47 έπειτα από περίπου τρία αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αρης αναζήτησε και πάλι λύσεις έξω από τα 6,75 και τις βρήκε με τους Ουάιτ, Πελεκάνο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 55-59 περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Αυτή ολοκληρώθηκε με σκορ 60-61.

Η τελευταία περίοδος είχε συγκλονιστικό χαρακτήρα με διαδοχικές εναλλαγές στο σκορ. Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών ο Αρης απέκτησε διαφορά πέντε πόντων (66-71), αλλά το Ρέθυμνο Cretan Kings απάντησε με επιμέρους σκορ 9-2 χάρη σε τρία διαδοχικά εύστοχα σουτ του Ντελινινκάιτις (75-73, 35’). Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (77-77) στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα. Μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Ουότερς, οι γηπεδούχοι έκαναν 4-0 σερί και προηγήθηκαν με 83-79 (38’), αλλά τα τελευταία δύο λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στον Αρη που έκανε 0-9 σερί. Ουάιτ, ΜακΝιλ και Ουότερς έκαναν τη διαφορά στην επίθεση, ο Βασίλης Σίμτσακ «έβγαλε» δύο καλές άμυνες και ο Αρης επικράτησε με 83-88.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-47, 60-61, 83-88.

Ρέθυμνο Cretan Kings (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις 9 (3), Σχίζας 6, Μάντεν 15 (1), Σάφτενααρ 11, Γιαννόπουλος 5 (1), Τσακαλέρης, Χάροου 14 (1), Στόουν 8 (1), Κάρτερ 15, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

Άρης(Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 14(4), Τσούπκοβιτς, Ουάιτ 15(1), Ουότερς 10(2), Δίπλαρος, Ζάρας 12(4), Χάγκινς 4, Κοέν 2, Μούρτος 5(1), Σίμτσακ 13, ΜακΝιλ 13.

 

Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής Άρη): «Συγχαρητήρια στους παίκτες για την εδραίωση της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα από την πλευρά τους και τους αξίζει για την προσπάθεια τους όλη την χρονιά. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Το Ρέθυμνο στο γήπεδο του παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι μία κάθετη ομάδα. Πάει την μπάλα πολύ δυνατά στο καλάθι και είναι πολύ δύσκολο να αμυνθείς απέναντι τους. Πιστεύω το «κλειδί» ήταν τα μακρινά σουτ και νομίζω ότι στο τέλος και οι δύο ομάδες μπορούσαν να κερδίσουν. Συγχαρητήρια και στο Ρέθυμνο Cretan Kings για το παιχνίδι του και καλή συνέχεια».

Θανάσης Σκουρτόπουλος (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): «Έγινε ένα πολύ καλό ματς και συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη. Η δική μας ομάδα αντέδρασε πολύ καλά. Πιέσαμε μέχρι το τέλος για να πάρουμε το παιχνίδι αλλά δυστυχώς στα κρίσιμα σημεία, ειδικά στις τελευταίες τέσσερις επιθέσεις δεν ανταποκριθήκαμε σωστά. Δεν ήμασταν ομαδικοί και το πληρώσαμε. Με μία καλή επίθεση, ο Άρης κατάφερε να πάρει το παιχνίδι και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των ομάδων. Η εμπειρία.

Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε αν είμαστε στα πλέι οφ, το οποίο είναι ο στόχος μας. Δεν έχουμε παράπονο από τα παιδιά. Νομίζω δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάθε φορά. Τα όρια μας είναι εκεί. Παλεύουμε. Δεν ήμασταν τυχεροί στην διάρκεια της χρονιάς αλλά ούτε και τώρα, καθώς χάσαμε τον Χάρη Γιαννόπουλο κατά την διάρκεια του αγώνα. Στο 2ο γύρο έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια.Έχουμε πει πολλές φορές ότι η απειρία μας είναι το μεγάλο μας μειονέκτημα. Σήμερα βάλαμε τα πιο έμπειρα παιδιά στο τέλος αλλά δεν τα καταφέραμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook