Έπεσαν οι υπογραφές για τη διάσωση της Μαρινόπουλος Α.Ε. | Τι αναφέρει ο Σκλαβενίτης

Τέλος στην αγωνία έστω και προσωρινά μπαίνει για την εταιρεία Μαρινόπουλος και τις τύχες χιλιάδεων εργαζομένων, αλλά και προμηθευτών της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που έφτασε κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της εταιρείας Σκλαβενίτης, των τραπεζών και της Μαρινόπουλος ΑΕ η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της τελευταίας.

Είναι το πρώτο από μία σειρά σημαντικών βημάτων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν έως την πλήρη υλοποίησή του.

Ωστόσο, δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρασχεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τις τράπεζες και την Σκλαβενίτης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ιδιαίτερα δε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το σχέδιο εξυγίανσης θα τεθεί υπ’ όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Η Σκλαβενίτη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης, έχοντας ως κύριους στόχους τη διάσωση των περίπου 11.000 θέσεων εργασίας, τη στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕικόνες βιβλικής καταστροφής στη Φλόριντα: Ένας νεκρός από τον τυφώνα Hermine
Επόμενο άρθροΚρήτη | “Λούξ” επενδύσεις εκτοξεύουν τον Ελληνικό τουρισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ