Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Μακρέα | Δ. Φουράκης : «Κάτι σάπιο υπάρχει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων»

ένοχοι-οι-δύο-κατηγορούμενοι-για-την-ε-232982

???????????????????????????????Ενόχους τους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους που χτύπησαν τον γιατρό Δημήτρη Μακρέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου στην περιοχή της Σπλάντζιας έκρινε σήμερα, σε κλίμα μεγάλης φόρτισης Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.

???????????????????????????????Συγκεκριμένα στους δύο δράστες επεβλήθη ποινή 4 ετών και 10 μηνών στον πρώτο που χτύπησε με ρόπαλο τον γιατρό και στον δεύτερο ποινή φυλάκισης  4 ετών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος αθωώθηκε καθώς στην μαρτυρία του τόσο ο κ. Μακρέας όσο και η σύζυγος του δήλωσαν πως δεν τον αναγνώρισαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να ισχύσει η αναστολή της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης οι καταδικασθέντες υποχρεούνται να καταβάλουν ως εγγύηση ο καθένας το ποσό των 5.000 ευρώ μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη.

???????????????????????????????Ο  Δημήρης Μακρέας ξέσπασε σε κλάματα με το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ενώ σε δηλώσεις του μετά τόνισε πως είναι ικανοποιημένος γιατί τα πραγματικά περιστατικά ήρθαν στο φως.

Είπε πως έχει την ευθύνη να συνεχίσει την προσπάθεια του για να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. «Έχω την ευθύνη απέναντι σε όσους έχουν χτυπηθεί και όσους χτυπηθούν στο μέλλον από τέτοια πρόσωπα.»

«Η πόλη έχει αφεθεί σε ένα πέπλο σιωπής. Ήρθε η σειρά μου να χτυπηθώ, ήρθε η σειρά μου να ζήσω την εποχή μου.»

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Ασφάλειας Χανίων»

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει επίσης να γίνει και στην αγόρευση του συνηγόρου Πολικής Αγωγής του κ. Δημήτρη Φουράκη που έκανε λόγο για μια πλημμελή έρευνα της αστυνομίας σε ότι αφορά το περιστατικό ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός της απουσίας κατάθεσης στην δικογραφία αστυνομικού.

Ο κ. Φουράκης σε δήλωση του είπε πως κατέγραψε «τον προβληματισμό της Πολιτικής Αγωγής σε ότι αφορά το ζήλο που γίνονται οι έρευνες όταν αφορούν διαδηλωτές και αγωνιστές και τον ζήλο η την πλημμέλεια εκ του της έρευνα στην συγκεκριμένη περίπτωση.»

Ο δικηγόρος τόνισε πως σε αυτήν την υπόθεση δεν διερευνήθηκε καν η διασύνδεση των δραστών με άλλους δράστες , ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν αλλά και το αν αυτή η  επίθεση οφείλονταν σε μια οργάνωση που στόχο είχε να στείλει μήνυμα και στο θύμα αλλά και σε όλη την κοινωνία των Χανίων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί και το ότι στην αγόρευση του ο Εισσαγγελέας της έδρας είπε πως θα διατάξει περαιτέρω έρευνα για τον αν συμμετείχαν περισσότερα άτομα στην επίθεση σε βάρος του γιατρού, γεγονός που σημαίνει πως οι αναζητήσεις θα συνεχιστούν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook