Ένας 60χρονος συνελήφθη επ΄αυτοφώρω για απόπειρα εμπρησμού στη Βαρυμπόμπη

ένας-60χρονος-συνελήφθη-επ΄αυτοφώρω-γι-84606

varipompiΣτα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 60χρονος, ο οποίος συνελήφθη επ αυτοφώρω να προσπαθεί να βάλει νέα φωτιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Ο ίδιος παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις υλοτομίας.

Σύμφωνα με το Βήμα, λίγο προτού εντοπιστεί, ο 60χρονος είχε κόψει την περίφραξη που υπήρχε σε εκείνο το σημείο.

Επέβαινε σε Ι.Χ. χωρίς πινακίδες μέσα στο οποίο βρέθηκαν μπιτόνι βενζίνη και πολλοί αναπτήρες.

Στους αστυνομικούς αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και μίλησε για μια «βραδινή βόλτα». Ωστόσο δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις γιατί έκοψε την περίφραξη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου του κινητού του προκειμένου να διαπιστωθεί πού βρισκόταν το προηγούμενο 24ωρο, αλλά και στις 17 Ιουλίου, όταν εκδηλώθηκαν οι πρώτες πυρκαγιές στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Έκτακτα μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση και η πλήρης ενεργοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. με περιπολίες, είναι σε ισχύ ώς το Σάββατο.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος κάλεσε σε συστράτευση όλους τους πολίτες για την πρόληψη των πυρκαγιών.

 

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook