Ένας 24χρονος άνδρας περιγράφει πώς άλλαξε δραματικά η ζωή του αφότου κατηγορήθηκε για βιασμό

Κατηγορήθηκε για το βιασμό μιας κοπέλας, ωστόσο δεν συνελήφθη ποτέ αφού το φερόμενο ως θύμα απέσυρε τελικά τις κατηγορίες. Ο λόγος για τον 24χρονο Curtis Gibbins από την Ουαλία ο οποίος μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Wales Online» περιγράφει πόσο άλλαξε η ζωή του μετά τις κατηγορίες που δέχτηκε.

Ο ίδιος μιλά για το φόβο που βιώνει και για τους λόγους εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του, παρόλο που τελικά δεν καταδικάστηκε ποτέ αφού η γυναίκα απέσυρε τις κατηγορίες. Ο Curtis κάποια στιγμή δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα ενώ οι αρχές τον ενημέρωσαν για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο, όμως ο 24χρονος, όπως εξηγεί, έχασε φίλους και γνωστούς, κουβαλώντας το στίγμα του βιαστή. «Τρόμαξα πολύ με το τηλεφώνημα και αναρωτήθηκα γιατί κάποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο».

Ο Curtis με αφορμή το περιστατικό καταλαβαίνει πόσο εύκολα μπορεί να σε κατηγορήσει ο κόσμος εξαιτίας μιας φήμης. «Κουβαλώ μόνιμα ένα βάρος, γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν πως το έχω κάνει. Με κατηγόρησαν για κάτι τόσο αποτρόπαιο και φρικτό που μου άλλαξε τη ζωή. Έχασα ακόμα και τον καλύτερο μου φίλο. Πάσχω από κατάθλιψη και έχω τάσεις αυτοκτονίας. Φυσικά δεν είμαι τέλειος, όμως κάτι τέτοιο δεν μου άξιζε», τονίζει ο 24χρονος, ενώ επισημαίνει πως έχει δεχτεί πολλές απειλές για τη ζωή του, γι′ αυτό και φοβάται να βγει από το σπίτι. Έχασε ακόμα και τη δουλειά του μετά την καταγγελία.

«Οι φίλοι που μου έχουν απομείνει μου λένε να πάω έξω μαζί τους, εγώ όμως δεν έχω όρεξη για τίποτα. Νομίζω πως αν συναναστραφώ κάποιον θα με κατηγορήσουν για άλλα πράγματα. Ανησυχώ συνεχώς μήπως κάποιοι άνθρωποι πιστέψουν πως οι κατηγορίες είναι αληθείς. Οι σχέσεις μου με το γυναικείο φύλο έχουν επίσης καταστραφεί. Δεν βγαίνω μόνος μου, προτιμώ να πηγαίνω σε σπίτια γνωστών, όσων μου έχουν απομείνει», περιγράφει ο Curtis.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ