Έλληνας νεκρός στην επίθεση στο Μόναχο | Σκοτώθηκε για να σώσει την αδελφή του

έλληνας-νεκρός-στην-επίθεση-στο-μόναχ-400772

Έχασε τη ζωή του για να σώσει την αδελφή του, ένας Έλληνας στο Μόναχο, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους εννέα αθώους ανθρώπους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του παράφρονα 18χρονου Ντέιβιντ Σ. στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου.

Επτά από τα εννέα θύματα είναι έφηβοι, ενώ οι 27 τραυματίες του μακελειού, όπως μεταδίδει το TZ, είναι μεταξύ 14 και 21 ετών.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στα McDonald’s και οι άλλοι 5 έξω από αυτά, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.

BBC: Ο Ελληνας ήρωας

Ενα από τα θύματα είναι Ελληνας πολίτης, με την Telegraph να αναφέρει πως πρόκειται για έναν 18χρονο. Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη δημοσιογράφο που μίλησε στο BBC 5 Live, ο νεαρός πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από το εστιατόριο fast food.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε πως έσπρωξε την αδελφή του, για να την σώσει την ώρα που ο μακελάρης πυροβολούσε αδιακρίτως.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας τους υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν έμαθε για τον θάνατο του γιού του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Με επίσημη ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε προηγούμενες πληροφορίες που έκαναν λόγο και για έναν Έλληνα μεταξύ των νεκρών.

«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στο Μόναχο.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και την απερίφραστη καταδίκη μας για την πολύνεκρη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου. Οι σκέψεις μας είναι με το γερμανικό λαό και τους οικείους των θυμάτων, στους οποίους εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας».

Σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομία της Βαυαρίας σημείωσε ότι δέκα είναι οι νεκροί της αιματηρής επίθεσης και 27 οι τραυματίες. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 10 σοβαρά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των θυμάτων δεν υπήρχαν τουρίστες και όλα τα θύματα ήταν κάτοικοι Μονάχου.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας, 14 – 21 ετών.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι τρεις Τούρκοι είναι μεταξύ των δέκα νεκρών.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook