Άρχισε ο… χαρτοπόλεμος | Απάντηση της Χρυσούλας στον Βάμβουκα και τούμπαλιν

xatzidaki xrisoulaΑπάντηση έδωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη στις δηλώσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος ενεργών Πολιτών” Τάσου Βάμβουκα για το θέμα της στέγασης του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών, δείτε ΕΔΩ.

Αναλυτικά αναφέρει:

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε – για μία ακόμη φορά – ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος ενεργών Πολιτών» κ. Τ. Βάμβουκας για το θέμα της στέγασης του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο κ. Βάμβουκας για μια ακόμα φορά επανέρχεται στο ζήτημα της στέγασης του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών με ασαφείς και ατεκμηρίωτες “δήθεν” λύσεις ακυρώνοντας και αμφισβητώντας εμμέσως την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων η οποία με το σχετικό υπ’ αριθ. 8559/5287/9-10-2013 έγγραφό της βεβαιώνει – προς επίρρωση των αναφορών της Δημοτικής Αρχής- ότι το “επίμαχο” αγροτεμάχιο πλησίον του υφιστάμενου Γυμνασίου – ιδιοκτησίας της Εκκλησίας – δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Ο κ. Βάμβουκας αντί να συμβάλλει κατά τρόπο γόνιμο και ουσιαστικό στο ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος στέγασης του εν λόγω σχολείου, παραπλανεί για μια ακόμα φορά τους καθηγητές, τους γονείς και την τοπική κοινωνία ότι δήθεν υπάρχει νόμιμη λύση στο πρόβλημα της οικοδομησιμότητας του οικοπέδου επικαλούμενος την άποψη “ειδικών”, ενώ θα έπρεπε να μας καταθέσει επιτέλους την περιβόητη αυτή λύση που εντέχνως αποφεύγει τους τελευταίους μήνες. Μήπως το αποφεύγει για τον απλό λόγο ότι δεν υφίσταται τέτοια λύση και ο μόνος στόχος του είναι να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες; Αποτελεί άραγε υπεύθυνη στάση επικεφαλή; συνδυασμού να εξαγγέλλει λύσεις σε επίπεδο ρητορικής με περίσσεια προχειρότητα και άκρατο λαϊκισμό όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις σχετικά με τη σχολική στέγη;

Όσον αφορά την τροποποίηση των όρων της δωρεάς του οικοπέδου ιδιοκτησίας της Εκκλησία, είναι προφανές ότι η Εκκλησία έχει όλη την καλή διάθεση να συνδράμει θετικά στη λύση του προβλήματος στέγασης του σχολείου δωρίζοντας το οικόπεδο στο Δήμο για χρήση σχολείου. Όμως αυτό δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος όπως επικαλείται ο κ. Βάμβουκας, αφού το οικόπεδο δεν είναι – όπως προαναφέρθηκε – άρτιο και οικοδομήσιμο. Τι νόημα έχει να ζητάμε από την Εκκλησία τη δωρεά του οικοπέδου από την στιγμή που αυτό δεν είναι οικοδομήσιμο;

Όσο αφορά τη δημιουργία του 2ου Γυμνασίου Ακρωτηρίου που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα στέγασης στην περιοχή, η Δημοτική Αρχή των Χανίων έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Παιδείας για την επανίδρυση του 2ου Γυμνασίου Ακρωτηρίου. Για την άμεση επίλυση του προβλήματος στέγασης της περιοχής ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τους Συλλόγους Γονέων της Περιοχής και τους εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων, έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύση για την επόμενη σχολική χρονιά, όπως έπραξε και με την αξιοποίηση του νεόδμητου Γυμνασίου στην περιοχή του Κουμπελή.

Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν εν τέλει ποιος είναι αυτός που συστηματικά μιλάει με γενικόλογες υποσχέσεις και ατεκμηρίωτες προτάσεις και ποιος μεθοδικά και συντεταγμένα δίνει λύσεις ουσίας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της αδιαμφισβήτητης υποχρηματοδότησης του Δήμου από την Πολιτεία, σε χρονίζοντα προβλήματα στέγασης σχολείων (νέο κτίριο Ειδικού Γυμνασίου Χανίων, στέγαση Μουσικού Σχολείου, κατάργηση διπλοβάρδιας 3ου-4ου Γυμνασίου κλπ.).

vamvoukas1

Για το ίδιο θέμα άμεση ήταν η απάντηση του Τάσου Βάμβουκα, η οποία αναφέρει:

«Η απάντηση της αντιδημάρχου κυρίας Χατζηδάκη αποδεικνύει για μία ακόμη φορά με ποιον τρόπο αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή το συμφέρον των δημοτών. Αντί να αναζητήσει τη λύση σε ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας για το Ακρωτήρι, αναλώνεται αποκλειστικά σε μία προσπάθεια να απαξιώσει την πρόταση της παράταξής μας.

Η δική μας θέση είναι σαφής: το κλειδί για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος της σχολικής στέγης στο Ακρωτήρι είναι η τροποποίηση των όρων παραχώρησης, καθώς από αυτή θα εξαρτηθεί τελικά αν το οικόπεδο κριθεί άρτιο και οικοδομήσιμο. Επομένως, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, απαιτείται, πρώτα και πάνω απ’ όλα, πολιτική βούληση και ειλικρινές ενδιαφέρον, που δεν φαίνεται να διαθέτει η δημοτική αρχή».

zarpa.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ