Άρχισαν τα όργανα… Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση εξεταστικής για το Μνημόνιο

tsipras_vouli2

Στη συνεδρίαση του Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται, αυτήν την ώρα, θα συζητηθεί η κατάθεση από την ΚΟ πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής που αφορά στην υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς του Μνημονίου.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Προεδρείου θα γίνει δήλωση του Γραμματέα της ΚΟ Χρήσου Μαντά στο περιστύλιο της Βουλής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η συνεδρίαση

Η συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα ο πρωθυπουργός, έρχεται έπειτα από τις πληροφορίες ότι η ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες επιστρέφει στην Αθήνα χωρίς συμφωνία, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το Brussels Group.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές επιμένουν να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και να μιλούν για αμοιβαία πρόθεση συμφωνίας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι συνεδριάσεις στο Brussels Group έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας και οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η Ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα και για αυτό, αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group. Μάλιστα, υπογραμμίζουν τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, «στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ