Άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών στα σχολεία των Χανίων ζητά η ομάδα Αδέσμευτων Καθηγητών

άμεση-κάλυψη-των-λειτουργικών-κενών-σ-755901

Ανακοίνωση για την πλήρωση των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία των Χανίων, εξέδωσε η Ομάδα Αδέσμευτων Καθηγητών κάνοντας λόγο για μεγάλες ελλείψεις που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των σχολείων.

Στην ανακοίνωση τους χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Ήδη κύλισε ένας μήνας λειτουργίας των σχολειών μας για το διδακτικό έτος 2018-2019 και παρακολουθώντας τα λειτουργικά κενά του νομού μας από το ΠΥΣΔΕ Χανίων διαπιστώνουμε τα εξής:

* Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού Παιδείας περί της κάλυψης του συνόλου των λειτουργικών κενών στα σχολεία της επικράτειας, τα κενά στα σχολεία του νομού μας εξακολουθούν να υφίστανται και να δυσχεραίνουν τη λειτουργία τους.

* Στις τρεις φάσεις διορισμών αναπληρωτών στα σχολεία καλύφθηκαν αρκετά από τα λειτουργικά κενά αλλά μόνο σε μια ειδικότητα παραμένουν σταθερά και αμετάβλητα: εκείνη των Θεολόγων.

Σε όλη την επικράτεια, στις τρεις φάσεις τοποθέτησης αναπληρωτών στα σχολεία της Β/θμιας προσελήφθησαν μόλις οκτώ (8) Θεολόγοι, τη στιγμή που απαιτούνται τουλάχιστον εκατόν εβδομήντα (170) για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

Αλλά και στο νομό Χανίων σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση του ΠΥΣΔΕ Χανίων (11-10-2018) τα κενά υφίστανται ως εξής (αναφέρουμε ενδεικτικά): Φιλόλογοι 82 ώρες, Μαθηματικοί 21 ώρες, Βιολόγοι 6 ώρες, Γαλλικής γλώσσας 32 ώρες, Αγγλικής 72 ώρες, Πληροφορικής 85 ώρες, Θεολόγοι 245 ώρες!

Είναι απορίας άξιο πως, ενώ το Υπουργείο βρίσκεται σε έναν αγώνα – ακόμα και δικαστικό – για την υπεράσπιση της πολυσυλλεκτικότητας και τον εκσυγχρονισμό του μαθήματος, την ίδια ώρα το υποβαθμίζει αφήνοντας χιλιάδες μαθητές έξω από την εμπειρία των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, που το ίδιο εισήγαγε.

Επιπλέον, στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων (γιατί περί αυτού πρόκειται) εκχωρεί τη διδασκαλία του μαθήματος σε δεύτερη και τρίτη ανάθεση σε ειδικότητες που ούτε σχέση έχουν με το μάθημα, ούτε και είναι εκπαιδευμένοι στα Νέα Προγράμματα Σπουδών.

Η ΕΛΜΕ Χανίων έχει εκδώσει αρκετές ανακοινώσεις για τις ελλείψεις στα σχολεία και την ομηρεία των συναδέλφων αναπληρωτών τις οποίες έχουμε στηρίξει. Με τη σημερινή μας παρέμβαση θέλουμε να σημειώσουμε την απροκάλυπτη και πέρα από κάθε εκπαιδευτική λογική, αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας στην κάλυψη των λειτουργικών κενών του μαθήματος των Θρησκευτικών. Το αριθμητικό μέγεθος των κενών είναι τέτοιο που δεν μας επιτρέπει να αδιαφορήσουμε, όπως άλλωστε το έχουμε κάνει και στο παρελθόν και για άλλες ειδικότητες.

Δυστυχώς, με αυτόν τον τρόπο, το Υπουργείο αυτοακυρώνεται και αυτοαναιρείται.

Θεωρούμε αναίτιο και απαράδεκτο το μη διορισμό Θεολόγων στα σχολεία.

Ζητάμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Χανίων:

να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση πρόσληψη τόσο των δώδεκα (12) Θεολόγων, όσο και του απαραίτητου αριθμού αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία των σχολείων του νομού μας.

Ζητάμε από την ΟΛΜΕ, η οποία σιωπά, να στηρίξει το αίτημά μας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

Κανένα μάθημα δεν είναι ασήμαντο.

Κανένας συνάδελφος δεν είναι παρίας και ζητιάνος της εργασίας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook