Άγριες συμπλοκές στο λιμάνι της Λέρου | Ξυλοφόρτωσαν δημοτικό σύμβουλο | Video + Photo

Κάτοικοι της Λέρου βγήκαν στους δρόμους για να εμποδίσουν το πλοίο ”Tera Jet” να δέσει στο λιμάνι – Πρόσφυγες και μετανάστες όμως κατάφεραν να βγουν και στο νησί εκτυλίχθηκαν πρωτοφανή επεισόδια…
leros

Μετ’ εμποδίων αποβιβάστηκαν, χθες το βράδυ στο λιμάνι της Λέρου, 240 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρθηκαν με πλοίο, από τη Χίο. Ομάδα κατοίκων του νησιού, ύστερα και από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έσπευσε στο λιμάνι για να εμποδίσει την αποβίβαση, με αποτέλεσμα το πλοίο να χρειαστεί να προσεγγίσει σε άλλη πλευρά του λιμανιού και να ξεκινήσουν επεισόδια. Όταν οι κάτοικοι της Λέρου διαπίστωσαν ότι το πλοίο θα δέσει αλλού, ξεκίνησαν με τα αυτοκίνητά τους για το σημείο.

Σύμφωνα όμως με καταγγελίες περιπολικά της αστυνομίας που προπορεύονταν των οχημάτων, επιβράδυναν την ταχύτητα τους, με αποτέλεσμα το κομβόι να καθυστερήσει την προσέγγισή του και έτσι η αποβίβαση των μεταναστών να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Δευτερόλεπτα μετά, η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό ενός δημοτικού συμβούλου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος (Μεραμπελιώτης Βασίλειος) διεκομίσθη στο νοσοκομείο του νησιού όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας εξέφρασε την αντίθεσή του για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο νησί, από άλλα νησιά, καλώντας σε κινητοποιήσεις την τοπική κοινωνία. Μετά τη Λέρο το πλοίο Terajet κατευθύνθηκε στη Κω, όπου παρέλαβε 50 πρόσφυγες και μετανάστες για να τους μεταφέρει στη Μυτιλήνη, από όπου θα σταλούν στην Τουρκία.

Πηγή :

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ