Χωρίς τουαλέτες το Πανεπιστήμιο Κρήτης!

χωρίς-τουαλέτες-το-πανεπιστήμιο-κρήτ-36152

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

Αδιανόητο, δεν διασφαλίζονται βασικοί κανόνες καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Χωρίς καθαριότητα, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των φοιτητών αλλά και των διδασκόντων έχει μείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς έληξαν οι σχετικές συμβάσεις με τους ιδιώτες που είχαν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο! Οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού μπλοκάρουν τη σχετική διαδικασία, ενώ το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα για τις προμήθειες δένει στην ουσία τα χέρια του ιδρύματος.

Το πρόβλημα αφορά τα κτίρια Φυσικής – Βιολογίας, Χημείας, το γυμναστήριο, το φοιτητικό κέντρο και ένα μέρος από τα προκατασκευασμένα κτίρια της λεωφόρου Κνωσού στο Ηράκλειο. Οι συμβάσεις έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και παρά το γεγονός ότι οι σχετικές διαδικασίες του νέου διαγωνισμού είχαν ξεκινήσει έγκαιρα από τον περασμένο Ιούνιο, οι τρεις συνολικά προσφυγές και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν, δεν επιτρέπουν την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τους αναδόχους.

Μάλιστα για να προλάβει τα χειρότερα, η διοίκηση του Πανεπιστημίου αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να κλειδωθούν (!) οι τουαλέτες στα κτίρια όπου υπάρχει το πρόβλημα και να … εξυπηρετούνται μόνο οι καθηγητές με κλειδιά που θα τους δίνονται όταν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν. Για τους φοιτητές – λένε οι ίδιες πληροφορίες – δεν έχει βρεθεί λύση και κανείς όπως φαίνεται δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ομαλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η οποία αναμφίβολα προσβάλει όλους τους εμπλεκόμενους με την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook