Χανιά | Χωρίς δασκάλους θα ξεκινήσουν τα μαθήματα

χανιά-χωρίς-δασκάλους-θα-ξεκινήσουν-τ-89866

Τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία των Χανίων, επισημαίνουν τα μέλη του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών νομού Χανίων, κάνοντας λόγο για 404 λιγότερους εκπαιδευτικούς.

nipio.agiasmosΑναλυτικά η ανακοίνωσή τους: Λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους, κι ενώ η κυβέρνηση απολύει εκπαιδευτικούς, οι ελλείψεις στα σχολεία δεν περιορίζονται πλέον μόνο στην πρωτοφανή μείωση των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων κατά 75%, αγγίζουν και τους εκπαιδευτικούς.

Έτσι, στα Χανιά υπηρετούν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 404 εκπαιδευτικοί λιγότεροι από όσους χρειάζεται η η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις απολύσεις των αναπληρωτών και ωρομισθίων τον Ιούνιο και τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις, στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Χανίων λείπουν 126 δάσκαλοι, 60 δάσκαλοι ειδικής αγωγής, 67 νηπιαγωγοί, 8 νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής, 27 μουσικοί, 30 εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας, 30 Γυμναστές, 25 εκπαιδευτικοί πληροφορικής, 14 Θεατρικής Αγωγής, 18 Εικαστικών, 9 Γερμανικής Γλώσσας και 10 Γαλλικής Γλώσσας. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα σχολεία των Χανίων τουλάχιστον όπως πέρσι.

Στην πραγματικότητα χρειάζονται περισσότεροι για να λειτουργήσουν τμήματα ένταξης μαθητών με ειδικές ανάγκες, τμήματα υποδοχής παλιννοστούντων και μεταναστών, ολοήμερα τμήματα για όλα τα παιδιά που το επιθυμούν (κι όχι να γίνεται επιλογή ορισμένων παιδιών μόνο) κ.ο.κ.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διορισμό τουλάχιστον 404 εκπαιδευτικών των παραπάνω ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των Χανίων.

Η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πέσουν θύματα της τρόικας και των μνημονίων, δεν μπορεί να χαρίζει η κυβέρνηση λεφτά στις τράπεζες, να χτίζει φυλακές, αλλά λεφτά για την Παιδεία να μην υπάρχουν και να κλείνουν σχολεία, ή να στοιβάζονται οι μαθητές σαν τις σαρδέλες στα σχολεία, χωρίς ρεύμα και κάλυψη των βασικών λειτουργικών τους αναγκών», τονίζουν μεταξύ άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook