Χανιά | Χωρίς αποτέλεσμα η επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών | «Κρυφτούλι» με πλοίο – φάντασμα

χανιά-χωρίς-αποτέλεσμα-η-επιχείρηση-γ-78422

metanastes-

Δεν απέδωσε αποτελέσματα η επιχείρηση του λιμενικού για την διάσωση σκάφους με επίδοξους μετανάστες που είχε αναφερθεί ότι έπλεε, από νωρίς το πρωί ανοικτά της Γαύδου, κινητοποιώντας τις Αρχές.

Η επιχείρηση, που είχε ξεκινήσει από τις 07:00 το πρωί περίπου, έληξε, χωρίς κανένα αποτέλεσμα… αφού το πλοιάριο ήταν σε διεθνή ύδατα και κανείς δεν ζήτησε την ελληνική συνδρομή.

Παρόλο που το σκάφος παρέμενε σχεδόν ακινητοποιημένο, σύμφωνα με μαρτυρίες και παρόλο που το ίδιο το Λιμεναρχείο Χανίων, έκανε λόγο για πάνω από 100 μετανάστες χωρίς χαρτιά, για ξύλινο πλοιάριο, του οποίο ήταν σε θέση να προσδιορίσουν και το μήκος, στη συνέχεια… εξαφανίστηκε και κανείς δεν γνώριζε τίποτα αφού «μάλλον έπλεε σε διεθνή ύδατα» τελικά.

Από το θάλαμο Επιχειρήσεων Υπουργείου το οποίο και είχε στείλει το σχετικό σήμα στα Λιμεναρχεία των Χανίων, σήμανε, περίπου στις 17:00 το απόγευμα, λήξη επιφυλακής.

Νωρίτερα, είχε ξεκινήσει από τα Χανιά σκάφος του λιμενικού, στις 12 περίπου το μεσημέρι και τουλάχιστον 5 ώρες μετά τις αρχικές μαρτυρίες για την υπάρξή του!

Τα εκεί λιμεναρχεία (Παλαιόχωρας και Σφακίων) ως τότε, επιχειρούσαν με χερσαία μέσα να εντοπίσουν το πλοιάριο καθώς δεν υπάρχει στα νότια του νομού Χανίων διαθέσιμο σκάφος του λιμενικού.

Το σκάφος της Παλαιόχωρας βρίσκεται στη Χίο για υπηρεσιακούς λόγους ενώ το σκάφος της Αγ. Γαλήνης, είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς είχαν κινητοποιηθεί και οι… ψαράδες της Παλαιόχωρας, οι οποίοι, σε αντίθεση με τις Αρχές, διαθέτουν πλωτά μέσα.

Μέχρι τελικά να φτάσει το σκάφος του λιμενικού, όπως φαίνεται, το πλοιάριο είχε ξαναβρεθεί σε… διεθνή ύδατα. Έτσι, αποφασίστηκε οι λιμενικοί να φύγουν άπραγοι και τα νότια του νομού Χανίων να παραμείνουν χωρίς σκάφος ενώ το ξύλινο πλοιάριο με τους 100 και πλέον μετανάστες αφέθηκε να πλέει ανοικτά της Γαύδου, σε διεθνή πάντα ύδατα.

 

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook