Χανιά | Τραγικές ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία

χανιά-τραγικές-ελλείψεις-καθηγητών-σ-109297

adeiataxiΤα τεράστια κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία των Χανίων, παρά το γεγονός ότι η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και 10 εβδομάδες, προκαλούν τους καθηγητές που οργανώνουν νέα κινητοποίηση και προβληματίζουν την πολιτική ηγεσία του νομού, με το θέμα να πηγαίνει στη Βουλή. 

Παράσταση Διαμαρτυρίας 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 22 /11 στις 12.00 πμ ενάντια στις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία και στον τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ, καλεί η ΕΛΜΕ. Όπως επισημαίνεται, για τη διευκόλυνση των καθηγητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν προκηρύσσεται δίωρη στάση εργασίας (11.30-2.00).

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων  απαιτεί την άμεση κάλυψη των κενών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρόσληψη των απαιτούμενων αναπληρωτών και την έναρξη της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ιδιαίτερα στην Τεχνική Εκπαίδευση επιβάλλεται η άρση της διαθεσιμότητας των καθηγητών των καταργημένων Τομέων (…)

Καταγγέλλει επίσης τις αυθαίρετες και αντισυναδελφικές ενέργειες του ΠΥΣΔΕ που προχώρησε σε επανατοποθέτηση συναδέλφων σε 2 και 3 σχολεία, παρότι συμπλήρωναν ωράριο στο σχολείο της οργανικής τους. Οι ενέργειες αυτές όχι μόνο υπηρετούν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για εικονική λειτουργία των σχολείων με το ελάχιστο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των παιδαγωγικών αρχών και εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.»

Ερώτηση Βουλουδάκη

«Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο μήνα της σχολικής χρονιάς, σε αρκετά σχολεία του νομού Χανίων υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών.  Αυτό συμβαίνει ακόμη και σε μαθήματα πανελληνίως  εξεταζόμενα . Χαρακτηριστικά – αλλά όχι μοναδικά – παραδείγματα – το  Λύκειο  Σφακίων  όπου υπάρχει κενό στη Φυσική και στη Βιολογία,  και το Λύκειο Παλαιόχωρας όπου υπάρχει κενό στην Πληροφορική.

Είναι αδιανόητο η ίδια η πολιτεία να καταστρατηγεί τη θεμελιώδη αρχή της επί ίσοις όροις συμμετοχής των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις –  γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιοι μαθητές σε ορισμένα μαθήματα έχουν ήδη χάσει διδασκαλία δυο μηνών και πλέον.

Μεγαλύτερο ακόμη είναι το πρόβλημα για τους  μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως δυσκολίες πολύ μεγαλύτερες από τους μαθητές των αστικών κέντρων. Η πολιτεία οφείλει να τους διευκολύνει στον αγώνα τους να σπουδάσουν  και όχι να τους δυσχεραίνει, όπως συμβαίνει σήμερα.

Πάβαμε αρμοδίως αρκετές προφορικές διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Όμως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη, ούτε έχει γίνει επισήμως γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες το τί ακριβώς θα γίνει και πότε», αναφέρει σε ερώτησή του ο βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης

και ερωτά τον Υπουργό: «Πότε ακριβώς και πώς θα καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στο Νομό Χανίων ;

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook