Χανιά | Το 12ο Αντιπολεμικό Διήμερο 5 και 6 Απριλίου στη Γαλλική Σχολή της Χαλέπας

χανιά-το-12ο-αντιπολεμικό-διήμερο-5-και-6-α-43512

ANTIPOLEMIKOΤο δωδέκατο αντιπολεμικό διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της ενωτικής πρωτοβουλίας φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνεται στις 5 – 6 Απριλίου στη Γαλλική Σχολή στη Χαλέπα.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές «από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν το 2001 μέχρι τον πόλεμο ενάντια στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της νεολαίας, των εργαζομένων, των μεταναστών, που συντελείται τα τελευταία χρόνια, το αντιπολεμικό διήμερο αποτελεί κάθε χρονιά ένα παράθυρο σε μια άλλη πραγματικότητα, αυτή των ελπιδοφόρων κινημάτων, των δυναμικών και νικηφόρων νεολαιίστικων και εργατικών αγώνων καθώς και μια σκιαγράφηση ενός διαφορετικού πολιτισμού».

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική Πρωτοβουλία τονίζει ότι το φετινό αντιπολεμικό διήμερο «διοργανώνεται σε μια περίοδο που η τρικομματική κυβέρνηση, εκτελώντας πιστά τις διαταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά κεκτημένα με πρωτοφανή τρόπο. Οσο και να προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η μοναδική διέξοδος από την κρίση θα έρθει μέσω της μνημονιακής πολιτικής, το αποτέλεσμα τους διέψευσε. Η ανεργία επίσημα έχει αγγίξει το 30%, με το ποσοστό αυτό να είναι πολύ μεγαλύτερο στους νέους, οι οποίοι πλέον επιλέγουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, οι συνέπειες των αποκρατικοποιήσεων και μια σειρά από πολλά ακόμα μέτρα, έχουν φέρει στα όρια της επιβίωσης την πλειοψηφία του λαού, ο οποίος φωνάζει ‘φτάνει πια’».

Η ενωτική πρωτοβουλία φέρνοντας ως παράδειγμα «τις απεργίες στο Μετρό και στους ναυτεργάτες, τα μπλόκα αγώνα των αγροτών και οι κινητοποιήσεις σε πολλούς εργασιακούς χώρους, στους οποίους οι εργαζόμενοι απαιτούσαν όχι μια απλή ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων τους, αλλά μια συνολική ανατροπή στην κοινωνία» καλεί σε συμμετοχή σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, καταγγέλλεται η κυβερνητική πολιτική για το ζήτημα των ορυκτών πόρων, αλλά και στον τομέα της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στο σχέδιο ‘Αθηνά’.
«Δεν θα γίνουμε η γενιά της υποταγής. Μπροστά στον ατομικό δρόμο που μας προτάσσουν και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθεί η φασιστική Χ.Α. εμείς διαλέγουμε τη συλλογική δράση», επισημαίνουν οι διοργανωτές, προτάσσοντας έναν «άλλο δρόμο».

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους «απέναντι στην υποκουλτούρα που μας προάγουν, το δωδέκατο αντιπολεμικό διήμερο θέλουμε να αποτελέσει μία εναλλακτική πολιτιστική πρόταση για όλη την κοινωνία. Προσβλέπει στην οργάνωση και κλιμάκωση των ευρύτερων κοινωνικών αγώνων, ώστε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτήν τη σάπια πολιτική που μας καταστρέφει τις ζωές και να οικοδομήσουμε την κοινωνία που ονειρευόμαστε».

Πηγή: Χανιώτικα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook