Χανιά | Στο νέο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς

100hronia.agora2Μπορεί 100 χρόνια μετά την κατασκευή του, το μνημείο – σήμα κατατεθέν της πόλης μας να στέκει ακόμα υπερήφανο στη θέση του και να αποτελεί σημείο αναφοράς για την εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης όμως τα σημάδια του χρόνου πάνω στη Δημοτική Αγορά είναι παραπάνω από εμφανή και η ανάγκη αναστροφής τους, άμεση και επιτακτική.

100hronia.agora3Σε αυτό το πλαίσιο, γιορτάστηκαν χθες τα 100α γενέθλια της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, με αναφορές στο χθες αλλά και στο αύριο και με τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Σκουλάκη να τονίζει ότι πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για τη νέα προγραμματική περίοδο, η ένταξη των έργων ανακαίνισης και αποκατάστασης που έχει ανάγκη το μνημείο και των οποίων το ύψος υπολογίζεται σε 14 εκατ. ευρω.

Ο Δήμαρχος, ομολογώντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να χρηματοδοτηθεί το έργο από το τρέχον ΕΣΠΑ, τόνισε ότι η σχετική μελέτη υπάρχει, γι’ αυτό και οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν άμεσα.

100hronia.agoraΛαμπρές εκδηλώσεις

Μετά τον χαιρετισμό του κ. Σκουλάκη, το λόγο πήρε η κα Ζ. Σημαντηράκη που με τη βοήθεια διαφανειών, έκανε μια ιστορική αναδρομή στα 100 χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς.

Έπειτα ακολούθησαν κρητικοί χοροί και τραγούδια ενώ κέρασμα προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη μέση του “σταυρού” είχαν εκτεθεί σπάνιες φωτογραφίες από την πλατεία και το εσωτερικό της Αγοράς, μέσα στα χρόνια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ