Χανιά | Οι αυξήσεις της ΔΕΗ στα θερμοκήπια στο Λαφονήσι | Στη Βουλή από τον Μαρκογιαννάκη

χανιά-οι-αυξήσεις-της-δεη-στα-θερμοκήπ-86424

Την αλλαγή της χρήσης του ρεύματος στο Λαφονήσι, από αγροτική σε οικιακή, που υπερδιπλασίασε την τιμή του ρεύματος στην περιοχή, φέρνει στη Βουλή ο Χανιώτης Βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η ερώτησή του προς τον υπουργό περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, έχει θέμα την «υπαγωγή των παραγωγικών εγκαταστάσεων (θερμοκηπίων) του συνεταιρισμού Ελαφονησίου στο τιμολόγιο αγροτικού ρεύματος».

Αναλυτικότερα, αναφέρονται τα εξής:

thermokipio«Το τελευταίο διάστημα και εντελώς αιφνιδιαστικά έγινε αλλαγή στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος στις παραγωγικές εγκαταστάσεις (θερμοκήπια) του Συνεταιρισμού Ελαφονησίου από αγροτική σε οικιακή χρήση, η οποία επέφερε μεσοσταθμική αύξηση της τάξεως του 200%, προκαλώντας έντονη αναστάτωση τόσο στα μέλη του Συνεταιρισμού, όσο και σε μεμονωμένους αγρότες της περιοχής.

Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι, αφενός, η χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος περιορίζεται αποκλειστικά στα θερμοκήπια και σε μικρούς οικίσκους, προορισμένους για τη στέγαση του μηχανολογικού εξοπλισμού, και, αφετέρου, ότι στις υπόλοιπες ενότητες της περιφέρειας Κρήτης η χρέωση σε παρεμφερείς εγκαταστάσεις εντάσσεται, ορθώς, στο αγροτικό τιμολόγιο.

Σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο, στην οποία η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα, είναι επιβεβλημένο τέτοιου είδους ανισότητες εις βάρος συγκεκριμένων περιοχών να αποκαθίστανται πάραυτα»

και τέλος:

«Ερωτάται ο κ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, αν προτίθεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εξομάλυνση της ως άνω περιγραφομένης κατάστασης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook