Χανιά | Νέα πενθήμερη απεργία από Δευτέρα προτείνει η ΕΛΜΕ

χανιά-νέα-πενθήμερη-απεργία-από-δευτέ-96633

Διατηρώντας το πλαίσιο αιτημάτων που ψήφισε η προηγούμενη γενική συνέλευση προέδρων, και το οποίο βρίσκεται σε ισχύ, προτείνουμε να συνεχίσουμε τη δράση μας με νέα 5-ημερη απεργία, 23 έως 27 Σεπτέμβρη, γενική συνέλευση και ΓΣ προέδρων»

elme.syneleusi

Αυτά ανακοίνωσε το προεδρείο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης επισημαίνοντας την τεράστια συμμετοχή των καθηγητών των Χανίων, στην απεργία της πρώτης εβδομάδας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς συναδέλφους μας που με αποφασιστικότητα και πείσμα έδωσαν και δίνουν τη μάχη της απεργίας. Η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και διαμόρφωσε προϋποθέσεις για να αποτελέσει ο χώρος της εκπαίδευσης τον πυρήνα μιας ευρύτερης συσπείρωσης συνδικάτων και ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ήδη έχει επιτευχθεί μια πολύ σημαντική συσπείρωση από συνδικάτα του Δημοσίου που δίνει τον τόνο στις κινητοποιήσεις των ημερών.

Η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων έδωσε αποστομωτική απάντηση στο Υπ. Παιδείας και την Κυβέρνηση και ακύρωσε όλα τα προπαγανδιστικά όπλα τους με τα οποία επιχείρησαν να υπονομεύσουν τον αγώνα μας.

Η κυβέρνηση και η πολιτική της δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα. Τώρα δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ικανοποιήσουν άμεσα τα αιτήματα της απεργίας.

Οι εξελίξεις και η επιτυχία της πρώτης απεργιακής εβδομάδας, η δραστηριοποίηση χιλιάδων συναδέλφων μας στις απεργιακές επιτροπές, οι πρωτοβουλίες και οι κοινές δραστηριότητες με τα συνδικάτα και ομοσπονδίες, η πλατιά ενημέρωση και κοινή δράση με συλλόγους και ενώσεις γονέων και μαθητές, ανέδειξαν το ζήτημα του δημόσιου δωρεάν σχολείου σε ένα πολύ σημαντικό λαϊκό πρόβλημα που αφορά όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, διαμορφώνουν νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την απεργία μας και την δεύτερη εβδομάδα.

Αποφασίζουμε επίσης:

Η Γ. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ να απαιτήσει από το Γ. Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην κήρυξη 5ήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών σε όλο το δημόσιο.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τη Δευτέρα το πρωί  (και κάθε πρωί) είμαστε όλοι οι απεργοί έξω από τα σχολεία μας. Συζητάμε με τους μαθητές μας, ενημερώνουμε τους γονείς,  εξηγούμε το δίκαιο του αγώνα μας.

Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 23/9 στις 10.30 το πρωί στην πλ. Αγοράς καθώς και περιφερειακές αλλά και πανελλαδική κινητοποίηση. Οι ημερομηνίες θα αποφασιστούν από κοινού με τα άλλα συνδικάτα και φορείς με τα οποία πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και κοινή δράση.

Τη Δευτέρα 23/9 στις 8 το βράδυ συνάντηση της ανοιχτής απεργιακής επιτροπής στο 1ο Γυμνάσιο (πλ.Αγοράς)

Τρίτη 24/9 στις 10.30 το πρωί συναντιόμαστε στην πλ. Αγοράς για μαζική εξόρμηση ενημέρωσης και στήριξης του απεργιακού ταμείου της ΕΛΜΕ

Τρίτη 24/9 στις 8μ.μ συντονιστικό Πρωτοβάθμιων σωματείων στο 1ο Γυμνάσιο (Πλ. Αγοράς)

Τετάρτη 25/9 στις 9.00μ.μ. στην πλ. Αγοράς συναυλία αλληλεγγύης και ενίσχυσης της απεργίας και του απεργιακού ταμείου της ΕΛΜΕ»

Πέμπτη 26/9 στις 7.00μ.μ. Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ στο 1ο Γυμνάσιο (Πλ. Αγοράς)

Όλοι στην απεργία

Για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι στη θέση τους.

Δημόσιο – δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά

Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά

Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολεία και τους τόπους εργασίας

Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες»

 

(Φώτο από προηγούμενη συνέλευση της ΕΛΜΕ)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook