Χανιά | Με… μέτρο και η τσικουδιά | Έρχεται βαριά φορολόγηση

χανιά-με-μέτρο-και-η-τσικουδιά-έρχετ-107070

tsikoudiaΣε δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθούν από το 2014 οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί της Κρήτης με ορατό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης οινοπνευματωδών στην τσικουδιά, αλλά και στο παραδοσιακό τσίπουρο που παράγεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι πιέσεις εντείνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας για την άμεση λήψη μέτρων σχετικά με τα παραδοσιακά αποστάγματα, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα από τη Μεγάλη Βρετανία για αθέμιτο ανταγωνισμό των παραδοσιακών αποσταγμάτων έναντι του ουίσκι, οι πωλήσεις του οποίου έχουν μειωθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ν. Χανίων Γιώργος Σταματάκης, ήδη το Υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται αποφασισμένο μέσα στο 2014 να προχωρήσει στην αναθεώρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα παραδοσιακά αποστάγματα.

Στις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι να επιβληθεί βαριά φορολόγηση με ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης οινοπνευματωδών και στα παραδοσιακά αποστάγματα, γεγονός που θα εξίσωνε την τιμή της τσικουδιάς με την τιμή του ουίσκι.

Παράλληλα το Υπουργείο σχεδιάζει να επιβληθούν περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση παραδοσιακών αποσταγμάτων και η όποια διακίνηση να επιτρέπεται μόνο εντός των ορίων του νομού όπου παράγεται ένα απόσταγμα.

Πηγή: neatv

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook