Χανιά | Με ελικόπτερο SUPER PUMA η μεταφορά τραυματία από τη Γαύδο στο Ηράκλειο

χανιά-με-ελικόπτερο-super-puma-η-μεταφορά-τραυ-98040

super pumaΜε ελικόπτερο SUPER PUMA μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο από τη Γαύδο χθες το απόγευμα ένας νεαρός που είχε ατύχημα με μηχανάκι με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο πόδι.

Σημειώνεται πως εδώ και καιρό όπως άλλωστε είχε γράψει και πριν από λίγες μόλις ημέρες και το zarpa.gr ( Δείτε εδώ) δεν υπάρχει γιατρός στο νησί με αποτέλεσμα κάτοικοι αλλά και επισκέπτες να μην είναι δυνατόν να απολαμβάνουν ούτε την στοιχειώδη παροχή ιατρικής βοήθειας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Το σημερινό περιστατικό αν μη τι άλλο ήρθε να κατάδειξη με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την κατάσταση την οποία βιώνουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού, συνέπεσε δε και με την παρουσία σήμερα στα Χανιά του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο όποιος μάλιστα υποσχέθηκε πως από τη Δευτέρα θα υπάρχει γιατρός στη Γαύδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κρίθηκε αναγκαία η χρησιμοποίηση του ελικοπτέρου SUPER PUMA για την μεταφορά του νεαρού στο Ηράκλειο καθώς το σκάφος του Λιμενικού που θα μπορούσε να κάμνει τη μεταφορά θα βρίσκεται μέχρι και τις 2 του Οκτώβρη στην Χίο, στο πλαίσιο των ελέγχων για το περιορισμού του φαινόμενου της λαθρομετανάστευσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook