Χανιά | Κλιμάκωση κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου

χανιά-κλιμάκωση-κινητοποιήσεων-από-τ-116116

ergazomenoi nosokomeioΣε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μετά τις γιορτές προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα σχέδια διαθεσιμότητας, κινητικότητας και απολύσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου συντονίζουν τη δράση τους με Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σωματεία με σκοπό να προχωρήσουν από κοινού σε απεργιακή κινητοποίηση με το νέο έτος.

Χθες, στο Νοσοκομείο Χανίων πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων και της Ενωσης Γιατρών του Ε.Σ.Υ Νομού Χανίων που, μεταξύ άλλων, έγινε απολογισμός των κινητοποιήσεων της προηγούμενης εβδομάδας οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από μαζική συμμετοχή.

«Τις κινητοποιήσεις μας θα τις συνεχίσουμε. Δεν σταματάμε εδώ πέρα. Θα γίνει μία παύση για τις γιορτές και σκοπός μας πλέον είναι να συντονιστούμε με τα άλλα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σωματεία της πόλης και να προχωρήσουμε σε κοινή απεργία και πορεία μέσα στα Χανιά, γιατί τα αιτήματα ενάντια στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα μάς αφορούν όλους πλέον», επεσήμανε, μιλώντας στα “Χ.Ν.”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων Γιάννης Τζιγκουνάκης και πρόσθεσε ότι στόχος των κινητοποιήσεων είναι να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα περάσει κανένα μέτρο διαθεσιμότητας, κινητικότητας ή απόλυσης στον τομέα της Υγείας.

«Θέλουμε να δείξουμε στην κυβέρνηση, που έχει βαλθεί να διαλύσει οικογένειες και να απολύσει κόσμο, ότι θα παραμείνουμε στις επάλξεις και θα αγωνιστούμε όσο μπορούμε, ώστε κανένας συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του. Ειδικά στον τομέα της υγείας, που αφορά όλο τον κόσμο, αν κλείσει η πρωτοβάθμια περίθαλψη και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο όγκος των νοσηλευομένων θα πέσει στα Νοσοκομεία. Φανταστείτε, τι όγκο δουλειάς θα έχουμε δεδομένου των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό που υπάρχουν», σχολίασε ο κ. Τζιγκουνάκης, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων να παραμείνει αρραγές και ανεπηρέαστο από κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα.

 

Πηγή : haniotika-nea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook