Χανιά | Κάλεσμα για «παράνομες» αγορές την Κυριακή από τον Εμπορικό Σύλλογο

χανιά-κάλεσμα-για-παράνομες-αγορές-115736

PC211136Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του zarpa.gr, που ήθελε τους εμπόρους να μαζεύουν υπογραφές δηλώνοντας ότι επιθυμούν το άνοιγμα του καταστήματός τους την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου «ακόμα και χωρίς την άδεια του Περιφερειάρχη, αναλαμβάνοντας το ρίσκο για τυχόν κυρώσεις», ο Εμπορικός Σύλλογος, χθες ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και την λειτουργία των καταστημάτων εκείνη την μέρα, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι μας παραδόθηκαν χαρτιά με τις υπογραφές της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων από όλους τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους των Χανίων οι οποίοι μας δηλώνουν ότι την Κυριακή 29/12 θα έχουν ανοικτά τα καταστήματα τους ( 10.00π.μ -18.00μ.μ)  με δική τους ευθύνη και παρά του ότι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει επίσημη άδεια.  Το ίδιο μας πληροφόρησαν ότι θα πράξουν και τα δικά τους μέλη, οι  πρόεδροι των συλλόγων της Δημοτικής αγοράς ( Κος Τραχαλάκης ) και  κρεοπωλών ( Κος Κουρομιχελάκης)».

Μάλιστα, ως βασικό επιχείρημα, παρουσιάζεται το ότι  «παραδοσιακά τα καταστήματα είναι ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου και το καταναλωτικό κοινό έχει συνηθίζει να κατεβαίνει για ψώνια και για βόλτα», χωρίς να εξηγεί ωστόσο, γιατί αφού αυτή η Κυριακή είναι τόσο σημαντική, ξέχασαν να θέσουν το θέμα στον Αντιπεριφερειάρχη, κατά τη διάρκεια των 2,5 μηνών της διαπραγμάτευσης, ώστε το άνοιγμα να είναι νόμιμο.

«Δεδομένης δε, της χαμηλής αγοραστικής κίνησης των προηγούμενων ημερών, κρίνουν επιβεβλημένη την ενέργεια αυτή και καλούν τους Χανιώτες καταναλωτές να κατέβουν στην αγορά και να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις», επισημαίνουν και καταλήγοντας τονίζουν:

«Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων σέβεται την πλειοψηφία και την άποψη των μελών του που ούτως η άλλως αυτούς υπηρετεί, τονίζει όμως πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα τυπικοί σε ότι αφορά την νομοθεσία για τους εργαζόμενους τους».

Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του zarpa.gr, για το μάζεμα υπογραφών.

 

One thought on “Χανιά | Κάλεσμα για «παράνομες» αγορές την Κυριακή από τον Εμπορικό Σύλλογο

  1. Άλλοι που είναι στην κοσμάρα τους. Τόσες μέρες δεν ψωνίζουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο. Ανοίξτε την Κυριακή και φαντάζομαι θα χεστ!τε στο τάλιρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook