Χανιά | Άνεργος οικοδόμος από τον Πλατανιά ,δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ στις Τράπεζες

ΔΙΚΗΣε απόγνωση  είχε έλθει από τα χρέη, αλλά και μη έχοντας ούτε ευρώ στην τσέπη του, λόγω παρατεταμένης  ανεργίας άνεργος οικοδόμος 42 ετών , από τον Δήμο του Πλατανιά, διευζευγμένος, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών,, όταν σκέφθηκε να απευθυνθεί στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για να ζητήσει στήριξη ,καθοδήγηση και ένταξη στο ν.3869 /2010 (ν.Κατσέλη) και τώρα νοιώθει δικαιωμένος με την  υπαρ.227/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Συγκεκριμμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για ουσίας δικαίωση δανειολήπτη, ο οποίος  αφού έκανε την εξωδικαστική διαδικασία με την μέριμνα και  τις οδηγίες του Οικονομοτεχνικού τμήματος της ΄Ενωσης, όμως  η προσπάθεια αυτή δεν πέτυχε , καθώς οι προτάσεις του δεν έγιναν δεκτές από τις πιστώτριες Τράπεζες.

Το επόμενο βήμα, ήταν η κατάθεση αίτησης στο δικαστήριο , αλλά ο δανειολήπτης δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να φθάσει ως εκεί, τα κατάφερε όμως με την “δωρεά” συνδρομή και καθοδήγηση της συνεργάτιδος της ΄Ενωσης δικηγόρου των Χανίων, κ.Ράνιας Μπουρδάκη, η οποία συνέταξε την αίτηση, όπλισε με γνώση  και βοήθησε τον δανειολήπτη ένα βήμα πριν το δικαστήριο.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια ,την δικηγόρο Μπουρδάκη Ράνια, για την συνδρομή της αυτή ιδιαίτερα όταν ανθρώπινα  και επιστημονικά  πλέον και όχι επαγγελματικά συμπαρίσταται στους ανθρώπους που  δεν έχουν την  οικονομική δυνατότητα να  ακολουθήσουν το δικαστικό βήμα(κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο)

Ο εν λόγω δανειολήπτης είναι χρεωμένος  σε τρεις  Τράπεζες με συνολικού ύψος χρέους 27.698,40 Ευρώ, και τα τρία χρέη υπήρξαν  από  πίστωση  σε καταναλωτικά δάνεια,(ανέγγυα). Όμως όντας άνεργος και χωρίς καμιά πηγή εισοδήματος δεν μπορούσε  να ανταποκριθεί στο χρέος του.

Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει το 25% εξαδιαιρέτου ισόγειας κατοικίας, αιτεί ως μη ρευστοποίησιμο καθώς προβάλλεται ως πρώτη κατοικία, διαθέτει ακόμα υπό την κατοχή του ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

Βλέποντας το δικαστήριο την δεινή οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη όρισε :

1)Μηδενικές καταβολές  στην παρούσα φάση και συγχρόνως όρισε ένα χρόνο μετά (η 7-03-2014)  να επαναξεταστεί η υπόθεση

2)Εξαίρεση από την εκποίηση του 25% την κύρια κατοικία

3)Περίοδο χάριτος δύο χρόνια  για πληρωμή δόσεων για την διάσωση της κατοικίας η οποία προσδιορίζεται σε 123,95 Ευρώ χ144 μηνιαίες δόσεις δηλ. σε 12 χρόνια ,ζητώντας να πληρωθεί σε ολόκληρο  το 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας δηλ. μέχρι του ποσού των 17.850 Ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ