Διευκρινίσεις Σκουλάκη για το «πόθεν έσχες» χωρίς… υποενότητες

skoulakisΑυτούσιο το θεματάκι από το aftodioikisi.gr

Απάντηση δίνει ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης για την ανάρτηση του «πόθεν έσχες» στην ιστοσελίδα του δήμου, όπως επιβάλλει ο «Καλλικράτης», σημειώνοντας πως υπάρχει αναρτημένη η περιουσιακή του κατάσταση.

«Με αφορμή το δημοσίευμα σας με τίτλο “Δήμαρχοι κρύβουν τα πόθεν έσχες τους” στο οποίο αναφέρετε προφανώς εκ παραδρομής ότι ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμ. Σκουλάκης δεν έχει αναρτήσει τη δήλωση Περιουσιακής του Κατάστασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 61 παρ.4 του Ν.3852/2010, σας αποστέλλουμε το σύνδεσμο στον οποίο μπορείτε να βρείτε τις δηλώσεις όλων των υπόχρεων αιρετών του Δήμου Χανίων και φυσικά του κ. Σκουλάκη και παρακαλούμε για την άμεση διόρθωση του εν λόγω δημοσιεύματος», σημειώνεται σε e-mail του δήμου προς την ιστοσελίδα μας.

Και όντως έτσι είναι, αν και η ιστοσελίδα -όπως άλλωστε έχει γράψει και στο κύριο άρθρο της- κάνοντας έρευνα και βάζοντας λέξεις – κλειδιά, όπως «φορολογική», «πόθεν», «περιουσιακή», δε βρήκε κάτι. «Μπλόκαρε» το e-συστημα του Δήμου Χανίων και δεν έδινε αποτελέσματα; Πάντως, μακριά από τηνaftodioikisi.gr, κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι μπήκε εκ των υστέρων.

Και επιπλέον, πηγαίνοντας εκεί που είναι αναρτημένο το «πόθεν έσχες» -> αρχική»Δήμος Χανίων»Δημοτική αρχή, αν και υπάρχουν 17 πεδία, δεν υπάρχει πουθενά υποπεδίο (σ.σ. υπάρχει υποεπδία ακόμη και για δημάρχους Χανίων του… 19ου αιώνα) για τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης. Θα πρέπει να κανείς να μπει σε υποπεδίο του υποπεδίου: Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου)  για να τη βρει, κάτι που δε συμβαίνει, για παράδειγμα, με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των αιρετών στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Καλλιθέας.

Και το θέμα δεν είναι πού είναι η περιουσιακή κατάσταση, αλλά γιατί -και αυτό αφορά όλους τους αιρετούς- δεν είναι αναρτημένα τα «πόθεν έσχες» σε εμφανή σημεία των «δημοτικών» ιστοσελίδων, στην αρχική για παράδειγμα, όπως άλλωστε -και το έγραψε αυτό η aftodioikisi.gr-  η Βουλή, όπου ήταν αναρτημένη (μόνο, βεβαίως, για ένα μήνα) και η περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών (και του κ. Σκουλάκη) στην πρώτη της σελίδα μαζί με των άλλων υπόχρεων.

Το ζήτημα, λοιπόν,  είναι γιατί ο δημότης θα πρέπει να μπει στο «λαβύρινθο» της αναζήτησης αυτού που ζητεί και γιατί θα πρέπει να το βρει μετά  το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑνατίναξαν το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Ηράκλειο
Επόμενο άρθροΠάρτε τους τα λεφτά και μην φορολογείτε άλλο τον κοσμάκη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ