Χανιά | Απόψε η Γιορτή Τσικουδιάς στο Παλιό Λιμάνι

giorti.tsikoudias

Η “Γιορτή Τσικουδιάς” ένα έθιμο που διατηρείται ζωντανό στην Κρήτη  θα αναβιώσει για 18η συνεχή χρονιά ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»  σε συνδιοργάνωση  με  το Δήμο Χανίων , το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ,  την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ-Κ.ΑΜ. και την 28η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 19.00 στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, στην πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμισί .

“Ο Δήμος Χανίων στηρίζει  την  «Γιορτή Τσικουδιάς» αφού η τσικουδιά είναι το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης,  τόνισε  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού κ. Δημήτρης Λειψάκης και κάλεσε όλους τους Χανιώτες και επισκέπτες της πόλης μας  να έρθουν στην εκδήλωση και κυρίως τα παιδιά  και  να γνωρίσουν πως παράγεται το προϊόν αυτό  αλλά και τις αξίες που πλαισιώνουν την όλη διαδικασία”.

Ο  Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  κ. Γιώργος Φραγγεδάκης  ανέφερε ότι ”το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παραχώρησε το χώρο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής που εκτός από μία πολύ όμορφη πολιτιστική βραδιά αποτελεί και μία εκπαιδευτική διαδικασία για τα μικρά παιδιά και τους νεότερους ” .

Ο κ. Κώστας Μπούτζουκας  από τον Χορευτικό όμιλο Χανίων, «Ο Ψηλορείτης»  τόνισε  ότι  ”η ”γιορτή τσικουδιάς”  αποτελεί μία κοινωνική εκδήλωση άρρηκτα δεμένη με τη λαϊκή μας παράδοση, θα δείξουμε  τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης της τσικουδιάς όπως γινόταν παλαιότερα  με το καζάνι ”.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν χορευτικές ομάδες του ”Ψηλορείτη” με χορούς από όλη την Ελλάδα, με συνοδεία των μουσικών Ανδρέα Λιλικάκη , Βαγγέλη  και Γιώργο  Νικολουδάκη  ενώ θα προσφερθούν παραδοσιακά κεράσματα  με άφθονη τσικουδιά .

Η είσοδος θα είναι ελέυθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ