Φοιτητικές εκλογές στη σκιά του σχεδίου Αθηνά

φοιτητικές-εκλογές-στη-σκιά-του-σχεδί-53034

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΣήμερα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές μέσα σε ένα πρωτόγνωρο (από κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής άποψης) κλίμα. Η ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει την πρωτοκαθεδρία πολλά χρόνια, θα αναμετρηθεί με την φοιτητική παράταξη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το ιδιαίτερα φορτισμένο -λόγω και του σχεδίου «Αθηνά»- κλίμα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος η Χρυσή Αυγή.

Στις φοιτητικές εκλογές, θεωρείται πολύ σημαντικό, να ψηφίσουν περίπου 130.000 φοιτητές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ώστε η συμμετοχή να φθάσει σε ποσοστά συμμετοχής ανάλογα με εκείνα των γενικών εκλογών, δηλ. στο 55%.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τη φετινή χρονιά «κατεβαίνει» στις εκλογές με ιδιαίτερα σκληρή ατζέντα συγκλίνοντας στο «νόμος, τάξη και μεταρρυθμίσεις» που προωθεί και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ενδεικτικά μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται προτάσεις για την ανάγκη για δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, τη σύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ ανάλογα με την αξιολόγηση τους, την ελεύθερη σύμπραξη Πανεπιστημίων, αγοράς εργασίας και ιδιωτικού τομέα, τη δημιουργία νέων εστιών μέσω ΣΔΙΤ αλλά και το διαχρονικό αίτημα για μη κρατικά ιδρύματα.

Αντίθετα, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΡΕΝ, υπεραμύνεται του πανεπιστημιακού ασύλου και διαμηνύει ότι η αστυνομία δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, επιμένει στην ενίσχυση των κρατικών ιδρυμάτων και μιλά μόνο για δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook