Φασίστες και έμποροι

φασίστες-και-έμποροι-48064

tragkasΤην εκπομπή του Τράγκα με τα «παιδιά» (έτσι -διάβασα εκ των υστέρων- αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες καλεσμένους του) την Κυριακή το βράδυ δεν την είδα. Μετά τα αθλητικά στη NOVA (η ΕΡΤ είναι κλειστή κάθε Σαββατοκύριακο, πια), έκλεισα την τηλεόραση και έπιασα να τελειώσω το βιβλίο «Αγγελος ή Δαίμονας». Θα πω στο τέλος τι σχέση έχει με το θέμα.

Έτσι, δεν έχω να κάνω καμιά «κριτική» στην εκπομπή. Τέσσερις φασίστες-ναζιστές ανέπτυξαν τις απόψεις τους, απαντώντας στις «σκληρές» ερωτήσεις του οικοδεσπότη. Τι να ακούσεις και τι να κριτικάρεις; Αναμενόμενα πράγματα. Οσοι «σοκαρίστηκαν» από τη μαυρίλα της εκπομπής, το μόνο που έχω να πω είναι ότι τα ήθελαν και τα έπαθαν. Δεν σκέφθηκαν ότι αυτοί οι ίδιοι εκτόξευσαν στα ύψη την τηλεθέασή της; Αυτό δεν επιδίωκαν, άλλωστε, ο Τράγκας και ο σταθμός που τον ενέταξε στο δυναμικό του;

Ο Τράγκας είναι πολύ καλός έμπορος της «ενημέρωσης». Από τους πιο πετυχημένους, διαχρονικά. Παλιότερα πουλούσε «αντιπαπανδρεϊσμό» και «αντισημιτισμό». Μετά τα έβαλε με τον Ρουσόπουλο, μέχρι που πήρε μερικά εκατομμύρια ευρώ, πλούτισε και ησύχασε. Τα τελευταία χρόνια πουλάει «αντιγερμανισμό». Σιγά που θα είχε πρόβλημα να πουλήσει και λίγο Χρυσή Αυγή. Νέο προϊόν είναι οι Κασιδιάρηδες και οι Παππάδες, σιγά που δεν θα το πουλούσε ο καλύτερος έμπορος της «ενημέρωσης».

Βέβαια, θα μου πείτε, για να μπορεί να το πλασάρει έπρεπε να βρει και «μαγαζί». Σιγά που θα είχε δυσκολία ο Αλαφούζος να του το παραχωρήσει. Κι αυτός, έμπορος είναι. Αλλά, ενώ ο Τράγκας είναι αποδεδειγμένα καλός έμπορος, ο Αλαφούζος είναι για κλάματα.

Ο σταθμός του ήταν φουλ μνημονιακός, τον έβλεπε να χάνει τηλεθέαση και ακροαματικότητα και είπε να κάνει τη στροφή. Το ότι την έκανε τόσο άτσαλα – με Τράγκα, Χρυσή Αυγή και ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει- δεν προκαλεί έκπληξη. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν και ανερμάτιστοι επιχειρηματίες;

Πάμε τώρα στις αντιδράσεις. Όλα τα κόμματα (πλην του ανεξάρτητου Ελληνα Καμένου, κολλητού του Τράγκα) κατάγγειλαν την εκπομπή του. Μήπως, όμως, πολλά από τα στελέχη τους είναι υπεύθυνα για τη νομιμοποίηση της «χωματερής του Τράγκα»; (ο χαρακτηρισμός ανήκει στον Αριστερό ιστότοπο left.gr, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ).

«Πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας», χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την εκπομπή του Τράγκα. Μπα; Ποιος έχει αποκαλέσει τον Τράγκα «αγαπητό» και «έγκυρο συνάδελφο»; Ο Μανώλης Γλέζος, στην εκπομπή του, σε άλλο κανάλι! Ποιος έχει δώσει συνεντεύξεις (τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και έντυπες) στον Τράγκα; Ο Αλέξης Τσίπρας! Δεν ήξεραν με τι έχουν να κάνουν; Προφανώς, τους άρεσε που τον άκουγαν να «ξεσκίζει» τη «ναζί Μέρκελ» και να αποκαλεί «προδότη» τον Παπανδρέου. Μπορεί, απλώς, τότε, να έβλεπαν τη «χωματερή» του Τράγκα σαν μπουτίκ!

Εν κατακλείδι: ο Τράγκας είναι πάντα ο ίδιος. Εμπορος της «ενημέρωσης». Δεν άλλαξε τώρα που έβγαλε τέσσερις χρυσαυγίτες στην οθόνη. Κάποιοι, που τον καταγγέλλουν σήμερα, απλώς υποκρίνονται (εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στον Σκάι και στην Καθημερινή, οι οποίοι -προς τιμήν τους- δεν σιώπησαν).

Υ.Γ.: Το βιβλίο «Αγγελος ή Δαίμονας» περιγράφει τη ζωή του «Ελληνα Ζίμενς» της Κατοχής. Ο οποίος, αφού πλούτισε συνεργαζόμενος με τους ναζί, περί το τέλος της Κατοχής έψαχνε τρόπο να τα βρει με την «άλλη πλευρά» (Αγγλους), για να συνεχίσει να πλουτίζει. Ούτε Άγγελος, ούτε Δαίμονας. Άριστος έμπορος.

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς | protagon

One thought on “Φασίστες και έμποροι

  1. MAΓΚΕΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ…ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ?Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΣΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΝΓΚΑΚΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ..ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΤΣΕ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ….ΒΕΒΑΙΑ, Ο ΜΙΧΑΛΙΟΛΑΚΟΣ ΕΓΙΝΕ »ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ» ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ , ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ…………….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook