Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ ζητά η Τρόικα

 

farmakaΤην άποψη ότι αν συνεχιστεί πιστά η εφαρμογή του προγράμματος που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση, θα είναι χωρίς αντικείμενο η επόμενη συνάντηση της Τρόικας με τον υπουργό Υγείας, όπως παραδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος ο Ματίας Μόρς, εξέφραζαν κύκλοι του υπουργείου, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, την Πέμπτη.

Η Τρόικα ζήτησε να πωλούνται πλέον άμεσα από σούπερ μάρκετ τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και να αποπληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ, ώστε μέσα στο 2013 ο οργανισμός να αποκτήσει ταμειακή ρευστότητα.

Επίσης ζητήθηκε οι εισφορές να πηγαίνουν κατευθείαν στον ΕΟΠΥΥ και όχι μέσω των ταμείων, που είναι στον Οργανισμό.

Το θέμα έθεσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς, με την αιτιολογία πως το ποσοστό εκπτώσεων που θα κερδηθεί από την ευρεία διάθεση τους θα περάσει τελικά και στους καταναλωτές.

Η ελληνική πλευρά, απέρριψε την πρόταση της τρόικας, με τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, θα έχουν εξοφληθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

“Η μεγαλύτερη έννοια μου, δεν είναι τι λένε οι εταίροι μας, αλλά τι θέλω εγώ για τη χώρα μου”, φέρεται να είπε ο Α. Λυκουρέντζος σε συνεργάτη του, μετά τη συνάντηση με την Τρόικα.

Ο ίδιος, μιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει καταγράφει θεαματική βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες, που αφορούν την υγεία και η κατάσταση δείχνει να συνεχίζει βελτιούμενη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ