Τσίπρας με εφοπλιστές | Πρωτοπόρος ναυτιλία | Όφελος για την ελληνική κοινωνία

τσίπρας-με-εφοπλιστές-πρωτοπόρος-ναυ-14355

tsipras efoplistesΜε το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε συνάντηση νωρίτερα την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσία των βουλευτών, Γιώργου Σταθάκη, υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και Θοδωρή Δρίτσα, υπεύθυνου του τμήματος Ναυτιλίας.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει τον πρωτεύοντα ρόλο της παγκοσμίως», τόνισε όμως ότι αυτό πρέπει να «αντιστοιχεί σε αυξημένο όφελος για το σύνολο της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας».

Βάσει των ισχυρισμών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συνάντηση είχε χαρακτήρα αμοιβαίας ενημέρωσης και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα εξής ζητήματα:

α. της φορολόγησης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και της αύξησης των εσόδων από αυτές.

β. της συμβολής της ναυτιλίας στην ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας.

γ. του θαλάσσιου τουρισμού, σε σχέση με τις μαρίνες, την ανάπτυξη του κλάδου και την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

δ. τα εργασιακά και το μισθολόγιο στην ελληνόκτητη ποντοπόρο ναυτιλία των κατώτερων πληρωμάτων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών.

ε. την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook