Τσίπρας για Πρόεδρος της…. Κομισιόν;

tsipras5Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την Προεδρία της Κομισιόν αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλα Τσίμμερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, βεβαίως δεν εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Κουμουνδούρου όμως θεωρεί ότι η δήλωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλα Τσίμμερ είναι ενδεικτική της απήχησης που έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ:

“… Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη …”, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2013, η Πρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλα Τσίμμερ.

Η δήλωση έγινε στο Εργαστήριο Αρχισυντακτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ε.Κ., Μάρτιν Σούλτς (Γερμανία, S&D), τον αντιπρόεδρο του Ε.Κ., Όθμαρ Κάρας (Αυστρία, ΕΛΚ) καθώς και τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, με θέμα «Το μέλλον και οι προοπτικές της Ευρώπης στην κρίση».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάννες Σβόμποντα (Αυστρία, S&D) ανέφερε σχετικά ότι: «…Εμείς ως σοσιαλοδημοκράτες στην πολιτική μας καμπάνια για τις ερχόμενες εκλογές θα καταθέσουμε τις απόψεις μας… Δεν θεωρώ, ότι, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ε. Επιτροπής θα πρέπει να είναι κάποιος πρωθυπουργός γιατί το άτυπο αυτό μοντέλο που ισχύει μέχρι σήμερα, δεν είναι επιτυχημένο…».

Ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ δήλωσε ότι:

«… Οι πράσινοι ως πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μία ιδέα όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης […] Εγώ, δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά, οι πράσινοι θα παρουσιάσουν δύο υποψηφιότητες για την προεδρία της Ε. Επιτροπής, έναν άνδρα και μία γυναίκα.»

 

Πηγή : real.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΡέθυμνο | Βρέθηκαν οι αετονύχηδες που άρπαξαν 5.000€
Επόμενο άρθροΣυγκλονιστικό | Το βίντεο με τον «φύλακα άγγελο» που σώζει ποδηλάτη και προκαλεί σάλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ