Το λέγαμε… | Ο Μαρκογιαννάκης πρόεδρος της Προανακριτικής

το-λέγαμε-ο-μαρκογιαννάκης-πρόεδρος-22998

markogianakis vouli

Με την εκλογή προεδρείου άνοιξε η αυλαία της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τα 7 από τα 13 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ της εκλογής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τελικά εξελέγη πρόεδρος, ενώ 6 ψήφισαν λευκό. Αντιπρόεδρος της επιτροπής εξελέγη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ γραμματέας ο Αντρέας Κουτσούμπας.

Πάντως η ένταση στην επιτροπή ξεκίνησε με το «καλημέρα» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωσταντοπούλου έθεσε θέμα μη αμεροληψίας του προέδρου της επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ συνεντεύξεων και δηλώσεων αναφορικά με το έργο της προανακριτικής.

Η επιτροπή θα πρέπει να κινηθεί σε χρόνους εξπρές, αφού επισήμως έχει λάβει προθεσμία από τη Βουλή να ολοκληρώσει το έργο της έως τις 25 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης φέρεται να είναι αποφασισμένος να μην ολοκληρώσει η επιτροπή μέχρις ότου να ολοκληρωθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων σε όσους περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται τα μέλη της επιτροπής να συζητήσουν θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα και ενδεχομένως να καταρτίσει έναν πρώτο κατάλογο μαρτύρων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook