Το ΣΔΟΕ πάει λαϊκή και στην Κρήτη | Χαμός με τα καφάσια και του πάγκους…

laikiΕντολές προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις για εντατικοποίηση των ελέγχων κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα απέστειλε το Σώμα Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, να διαφυλάξει την δημόσια υγεία και τους καταναλωτές από φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Από τις 26 Απριλίου έως και τις 8 Μαΐου 2013, οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε λαϊκές αγορές, διόδια, λιμάνια, σταθμούς τραίνων και λεωφορείων, και στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα ζητείται να ελεγχθούν:

1. Επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, πτηνοτροφικών προϊόντων, τροφίμων, λαχανικών και αρτοσκευασμάτων.

  • Επιχειρήσεις αποθήκευσης, φύλαξης και συντήρησης κρεάτων, πουλερικών και κηπευτικών προϊόντων.
  • Επιχειρήσεις τυποποίησης κρεάτων και εντοσθίων.
  • Επιχειρήσεις εκτροφής ζώων, σφαγεία και χώρους φόρτωσης, μαζί με συναρμόδιες για την δημόσια υγεία υπηρεσίες.

2. Το ΣΔΟΕ θα βρίσκεται και θα κάνει εμφανή την παρουσία του στους χώρους του λιανεμπορίου, τις λαϊκές αγορές, τις κεντρικές αγορές Αθηνών, Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων.

3. Σε Διόδια, λιμάνια, σταθμούς τραίνων και λεωφορείων.

4. Επίσης, η παρουσία του ΣΔΟΕ θα είναι συνεχής με ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς που εμφανίζουν παραδοσιακά μεγάλη κίνηση στις εορτές του Πάσχα, καθώς επίσης και στα κέντρα διασκέδασης.

Τέλος οι έλεγχοι στις Ιχθυόσκαλες τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα είναι συνεχείς καθώς και μικρά συνεργεία του ΣΔΟΕ και των συναρμόδιων Υπουργείων θα ελέγχουν τους συνοριακούς σταθμούς για την εισαγωγή και καταγραφή των εισαγομένων ποσοτήτων αμνοεριφίων προς αποφυγήν κρουσμάτων παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣήμερα τα εγκαίνια Public στα Χανιά
Επόμενο άρθροΈτσι λειτουργεί το ΡΟΥΣΦΕΤΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις | Ποιος είναι ο μηχανισμός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ