Τον Σαμαρά καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

ΓΕΡΜΑΠΟΖΗΜΟ ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει στα χέρια του, από τις 8 Μαρτίου, πόρισμα 80 σελίδων, με στοιχεία, αποδείξεις και νομικά επιχειρήματα για το κατοχικό δάνειο και τις γενικότερες οφειλόμενες επανορθώσεις της Γερμανίας προς τη χώρα μας για τα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. 

Κι, όμως, προσθέτει, τα ευρήματα της ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία συστήθηκε χάρη στην πίεση που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοστάτη τον Μανώλη Γλέζο, χαρακτηρίστηκαν «απόρρητα», ενώ η κυβέρνηση περιορίστηκε να ευχαριστήσει τους ερευνητές και να σιωπήσει…

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, εάν συνεχίσει η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς προσωπικά να κρατάει στο συρτάρι, αναξιοποίητο, το συγκεκριμένο πόρισμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι «ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είχε το σθένος να θέσει το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου στο γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, είναι ο Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του, στο Βερολίνο».

Αντίθετα, προσθέτει, η τρικομματική κυβέρνηση, πάντοτε πρόθυμη να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών, δεν έχει τολμήσει να ψιθυρίσει μια λέξη, τη στιγμή που αγωνίζεται να ξεπουλήσει σε εξευτελιστικές τιμές τη δημόσια περιουσία και να απομυζήσει και τα τελευταία εισοδήματα του ελληνικού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ