Τον Ιούνιο Θα είναι “έτοιμη” η Αριστοτέλους στα Κουνουπιδιανά λέει ο Δήμαρχος

kounoupidiana
Τα έργα ανάπλασης που εκτελούνται στην οδό Αριστοτέλους στο Ακρωτήρι, επιθεώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιδήμαρχους Μανώλη Κεμεσίδη, Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη και Κων/νο Πρωτοπαπαδάκη, το Δημοτικό Σύμβουλο της περιοχής Δ. Παπαδάκη, τον Πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Κουνουπιδιανών κ. Μ. Τσιτωνάκη και κλιμάκιο υπηρεσιακών υπαλλήλων.

Ο κ. Σκουλάκης ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, το οποίο προσδιορίζεται μέχρι το τέλος Ιουνίου ενώ όπως ανέφερε τονίστηκε τα πεζοδρόμια θα έχουν τελειώσει μέχρι τέλη του Μάη. Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Χανίων στο έργο τόνισε ότι “πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, με το οποίο η Δημοτική Αρχή στοχεύει τόσο στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής όσο και στην ασφάλεια και καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του Ακρωτηρίου”.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας, συζητήθηκαν και οι παρατηρήσεις που τέθηκαν από την πλευρά των κατοίκων της περιοχής για την εφαρμογή της μελέτης και δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις και απαντήσεις, τόσο από την πλευρά του ανάδοχου εργολάβου όσο και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Το εν λόγω έργο, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013), με αρχικό προϋπολογισμό 1.200.000 €, ενώ η τελική δαπάνη εκτέλεσης αυτού ανέρχεται (μετά την έκπτωση που έδωσε ο εργολάβος κατά τη φάση του διαγωνισμού) στο ποσό των 766.308,50 €, με ανάδοχο την κοινοπραξία ΙΡΙΔΑΝΟΣ Α.Τ.Ε. – Μαστραντωνάκης Κων/νος.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η οδός Αριστοτέλους αποτελεί την κεντρική κυκλοφοριακή αρτηρία της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου και το τμήμα της οδού που αφορά την παρούσα σύμβαση εκτείνεται σε μήκος 850μ. (780μ. πλήρους παρέμβασης) από τον κόμβο των Κουνουπιδιανών (Ελ. Βενιζέλου) έως τον κόμβο των Κορακιών.

Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει:

  •  Την ανακατασκευή του υπάρχοντος κατεστραμμένου οδοστρώματος.
  •  Την οριοθέτηση χώρων στάθμευσης για ικανό αριθμό οχημάτων ώστε να μην επιβαρύνεται η κίνηση στην οδό και να εξυπηρετούνται τα εμπορικά καταστήματα και οι κατοικίες.
  •  Την δημιουργία πεζοδρομίων ανεμπόδιστης κίνησης πεζών με προδιαγραφές κίνησης ΑμεΑ.
  •  Την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση της οδού και των ανοικτών κοινόχρηστων χώρων.
  •  Τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό (καθιστικές νησίδες, καλαθάκια απορριμμάτων, κολωνάκια και κάγκελα, στάσεις λεωφορείου, θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, κλπ.).
  • Την φύτευση υψηλού πρασίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ