Τερατούργημα η ρύθμιση Μανιτάκη, λέει ο Ρουπακιώτης

τερατούργημα-η-ρύθμιση-μανιτάκη-λέει-56827

ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ Την ρύθμιση για τους συμβασιούχους, που προκάλεσε κυβερνητικούς κλυδωνισμούς, κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα ο υπουργός  τόνισε πως δεν είχε ενημερωθεί πως «κατασκευάζονται τέτοιες ρυθμίσεις», ενώ την χαρακτήρισε ως «τερατούργημα».

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση, που προωθήθηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, καταργείται διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης που αφορούσε στις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις για συμβασιούχους του δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δημοκρατική Αριστερά ο κ. Ρουπακιώτης εμφανιζόταν ενοχλημένος με την πρωτοβουλία του κ. Μανιτάκη. (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ)

Μετά το βέτο του κ. Αντώνη Ρουπακιώτη ακολούθησαν επικοινωνίες μεταξύ των τριών αρχηγών και η διάταξη αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ένας «εμφύλιος» στην Δημοκρατική Αριστερά, καθώς και οι δύο άντρες προέρχονται από την Αγίου Κωνσταντίνου. Πάντως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει αναδείξει σε προτεραιότητά του να αποκαταστήσει την συνοχή της κυβέρνησής και η έλλειψή της προκαλεί εκνευρισμό στο Μαξίμου. (διαβάστε σχετικά εδώ)

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι «επικράτησε η νομιμότητα», ενώ εξήγησε πως ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, τον ενημέρωσε για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο και όπως είπε, απάντησε ότι αυτές είναι αρμοδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια άφησε αιχμές λέγοντας: «Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτές τις ρυθμίσεις», προσθέτοντας πως εκείνος ο οποίος τις κατασκεύασε όφειλε να μην τις κατασκευάσει, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πάντως όταν ρωτήθηκε για τον κ. Μανιτάκη είπε πως «κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας η επιστημοσύνη του είναι γνωστή», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook