Τα «ρίχνει» ο Βάμβουκας στον Ξυνίδη για την πλατεία Δικαστηρίων

τα-ρίχνει-ο-βάμβουκας-στον-ξυνίδη-γι-7592

Με αφορμή την τσιμεντοποίηση του μικρού πάρκου στην πλατεία Δικαστηρίων η Δημοτική παράταξη » Δήμος Ενεργών Πολιτών» απέστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου.

   Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ   ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Η Δημοτική μας παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» , με αφορμή το απαράδεκτο «έργο» ολοκλήρωσης της τσιμεντοποίησης της πολύπαθης πλατείας Δικαστηρίων από την Δημοτική Αρχή, εκτός από την καθολική αντίθεσή της έχει να δηλώσει τα εξής:

dimos energon politon

Πριν μερικούς μήνες κατά την διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου σε περασμένη ώρα, ο αντιδήμαρχος κ. Ξυνίδης έφερε το θέμα της τσιμεντοποίησης του χώρου κάτω από το κτήριο «Φειδίας», με επιχειρήματα τις ρίζες των δέντρων που εμπόδιζαν προφανώς τα τραπεζοκαθίσματα και την ελλειπή αποστράγγιση .

Υπήρξε έντονη αντίδραση από την παράταξή μας η οποία βρήκε σύμφωνους και άλλους συμβούλους και έτσι ο κ. αντιδήμαρχος το απέσυρε. Η επιμονή όμως του κ. αντιδημάρχου συνεχίστηκε και επανήλθε φέρνοντας το θέμα αρχικά στο τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων, το οποίο αποφάσισε θετικά και στην συνέχεια πήρε θετική ψήφο από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων , παρά την αντίθεση της παράταξής μας και μεμονωμένων συμβούλων.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι υπάρχουν πρώτα από όλα για να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν από το όποια επιχειρηματικά συμφέροντα. Αδιαφορεί όπως και προηγούμενες Δημοτικές Αρχές για την σταδιακή εξαφάνιση του πρασίνου από την πλατεία από επιχειρηματίες και την παράνομη συχνά κατάληψη και οικειοποίηση του δημόσιου χώρου.

Αποτελεί ντροπή η κατάντια της ιστορικής πλατείας, που κάποτε ήταν κόσμημα για την πόλη μας , μιας πλατείας που έχει κακοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν από λαθεμένες κατά την γνώμη μας κατεδαφίσεις και ανεγέρσεις αμφισβητούμενης αισθητικής κτηρίων , από τις οικειοποιήσεις δημόσιου χώρου, από την υποχώρηση του πρασίνου και την τσιμεντοποίηση.

Η δημοτική αρχή αντί να λάβει μέτρα αποκατάστασης παλαιότερων αυθαιρεσιών, όπως η κατάληψη του χώρου της παιδικής χαράς που βρίσκεται δίπλα στο γυάλινο κτήριο, φροντίζει να νομιμοποιεί νέες , αδιαφορώντας για την κοινή περιουσία και τα δικαιώματα των δημοτών οι οποίοι δικαίως αντιδρούν.

Σαν δημοτική παράταξη θα ζητήσουμε να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση της Πλατείας Δικαστηρίων και θα επιμείνουμε στην άρση των αυθαιρεσιών και την αναβάθμισή της.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Βάμβουκας Αναστάσιος

Αλεξανδράκης Νεκτάριος

Κουρούσης Χαράλαμπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook