Τα δικαιολογητικά για το φοιτητικό επίδομα | Ως 31 Μαρτίου πρέπει να τα καταθέσουν οι δικαιούχοι

epidoma_foititonΕντός των ημερών αναμένεται η κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για τον καθορισμό της διαδικασίας και των δικαιολογητικών για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.

Η απόφαση θα προβλέπει σημαντικές αλλαγές καθώς το επίδομα των 1000€ δεν θα χορηγείται πλέον από τις εφορίες όπως γινόταν έως πέρυσι. Οι φοιτητές που δικαιούνται το επίδομα θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις Διευθύνσεις Φοιτητικής μέριμνας που λειτουργούν στις σχολές στις οποίες φοιτούν. Στη συνέχεια τα δικαιολογητικά θα διαβιβάζονται στις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου και αυτόματα θα πιστώνεται το ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών είναι η 31η Μαρτίου με τα κυριότερα από αυτά να είναι :

– Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση με στοιχεία δικαιούχου

– Πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται από τη Σχολή. Ο φοιτητής πρέπει να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του προηγούμενου έτους, ενώ για πρωτοετείς φοιτητές υποβάλλεται πιστοποιητικό εγγραφής

– Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή φορολογικής δήλωσης: Ανώτατο όριο ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος 30.000 ? συν 3.000 ? για κάθε παιδί πέραν του ενός

– Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή φωτοτυπία του λογαριασμού

– Αντίγραφο τελευταίου Ε9

– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης δικαιούχου

– Βεβαίωση μόνιμης κατοικία φοιτητή

– Υπεύθυνη δήλωση δικαιούχου ότι δεν έχει εισπράξει το επίδομα δεύτερη φορά το ίδιο έτος

– Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας φοιτητή (πρέπει να διαμένει σε άλλη πόλη από την πόλη κύριας κατοικίας του)

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής , για τη χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει:

* Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.
* Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ. με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων.
* Σε περίπτωση που υπάρχει ποσοστό συνιδιοκτησίας λαμβάνεται υπ’ όψη μόνο το ποσοστό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕντοπίστηκε κρέας αλόγου σε μορφή φιλέτου στην Ελλάδα!
Επόμενο άρθροΤο ΕΣΠΑ και τα προβλήματα των ΟΤΑ | Συμμετείχε και ο Δήμος Χανίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ