ΤΟ ΖΑΡΠΑΚΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 16/10/2012

το-ζαρπακι-τησ-νυχτασ-16-10-2012-1138

ΖΑΡΠ …  Αντιγράφω απο το airetos.gr  Ο Αγροτικός Αύγουστος του Δήμου Χανίων… στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δήλωσαν όλοι σχεδόν οι παραγωγοί που συμμετείχαν στην έκθεση και δεν παρέλειπαν να τονίσουν τη σημασία της πρωτοβουλίας του δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη. Στις πρώτες προτιμήσεις των κατοίκων της Θεσσαλονίκης ήταν το κρητικό λάδι, οι γραβιέρες, το μέλι, το ρακόμελο, τα ξεροτήγανα και τα βότανα.

Κύριος εκφραστής των ευχαριστιών των Χανιωτών προς τους Θεσσαλονικείς και τους Μακεδόνες, γενικότερα, ήταν ο Μάρκος Παναγιωτάκης, ο οποίος μας μίλησε για την αποφασιστικότητα του δημάρχου Χανίων για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με δράσεις όλο το χρόνο. Ταυτόχρονα εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στα προϊόντα της Κρήτης.

Εμπνεόμενος μάλιστα από την ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων, τον ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου και την πρωτοβουλία του δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, αυτοσχεδίασε και μαζί με τα υπέροχα προϊόντα του μας «σέρβιρε» και μια αυθεντική κρητική μαντινάδα…

«Μια μαντινάδα θα αφιερώσω στους δυο μεγαλους Χανιώτες άντρες που εγέννησε ο Νομός Χανίων. Αφιερώνεται στον μεγάλο Εθνάρχη Βενιζέλο και στον νεότερο Βενιζέλο, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Μανώλη τον Σκουλάκη:

Πού θα σου βρω αρσενικό

Κρήτη να ζευγαρώσεις

Ετέτοιους άντρες να γεννάς

Τον κόσμο να γιομόσεις».

ΖΑΡΠ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook