Συνελήφθησαν οι τρεις επιστάτες – Δένδιας: Τα θύματα δεν θα απελαθούν

συνελήφθησαν-οι-τρεις-επιστάτες-δέν-24793

dendiasΣε δικηγορικό γραφείο της Αμαλιάδας συνελήφθησαν οι δύο από τους τρεις επιστάτες του αιματηρού περιστατικού της Τετάρτης στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας. Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα η σύλληψη και του τρίτου επιστάτη, ηλικίας 21 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας. Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 39 και 27 ετών μετέβησαν στο δικηγορικό γραφείο προκειμένου να παραδοθούν.

Το πρωί, λίγα λεπτά πριν από τις 9 έφτασε στο Αστυνομικό τμήμα της Βάρδας στην Ηλεία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας και τον διευθυντή της οικονομικής αστυνομίας.

Ο κ. Δένδιας αφού ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία των ερευνών αναφέρθηκε στο περιστατικό σημειώνοντας: «Αυτό που συνέβη εδώ δεν αντίκειται μόνο στην νομιμότητα, αλλά ευθέως στην ιδέας της ανθρωπιάς». Ο υπουργός χαρακτήρισε το περιστατικό παντελώς απαράδεκτο σημειώνοντας ότι: «δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού», ενώ κατηγορηματικά πρόσθεσε: «Ουδείς από τα θύματα, είτε κρατείτε, είτε υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί. Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει μου επιτρέπει ευθέως να σας δηλώσω ότι έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση». Επίσης, ο υπουργός επισκέφθηκε και τους τραυματίες αλλοδαπούς εργάτες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook