Συνάντηση εργασίας Βολουδάκη και ENISA

To Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την κυβερνο-ασφάλεια (ENISA) οργάνωσαν από κοινού συνάντηση εργασίας, με θέμα τις ασφαλείς δημόσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσου Βολουδάκη και του Εκτελεστικού Διευθυντή του ENISA, Καθηγητή Udo Helmbrecht. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους ο ENISA, ως Ευρωπαϊκός Οργανισμός με έδρα στην Ελλάδα, μπορεί να συνεισφέρει με την εξειδίκευση του στην προσπάθεια για διαρκή ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους Έλληνες πολίτες.

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός κ. Βολουδάκης περιέγραψε τις κύριες πτυχές του σχεδιασμού της κυβέρνησης στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξήγησε το γιατί η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση θεωρείται ως μία από τις βασικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης και το πώς δρα αποτελεσματικά στη μείωση της γραφειοκρατίας και του συνολικού κόστους της δημόσιας διοίκησης, ενώ συγχρόνως συντελεί στην αύξηση της διαφάνειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ Καμμένος καθαίρεσε τον Μαρκόπουλο από γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας
Επόμενο άρθροΟι καλύτερες φωτογραφίες του 2012 | Μέρος πρώτο

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ