Συμμετ(ρ)έχουμε από την Ίμπρο στα Χανιά για καλό σκοπό

συμμετρέχουμε-από-την-ίμπρο-στα-χανιά-109249

PB201099«Ο» δρομέας των δρομέων Γιάννης Κούρος, βρίσκεται στην πόλη μας, με στόχο να συμβάλει με το δικές του δυνάμεις στον «αγώνα» που δίνει ο «Συνάνθρωπος». 

Ήδη, σε ειδική εκδήλωση, ο Γιάννης Κούρος τιμήθηκε από το Δήμο Αποκορώνου, που τον ανακήρυξε ως επίτιμο δημότη.

Αύριο Κυριακή, ο ‘Ελληνας υπέρ-Μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από την Ίμπρο μέχρι τα Χανιά, καλύπτοντας μια απόσταση 75χλμ!

Φυσικά, δίπλα (ή μάλλον πίσω) από τον υπερ-αθλητή θα τρέχουν μέλη του συλλόγου δρομέων υγείας αλλά και όποιος επιθυμεί να γίνει μέρος αυτής της σπουδαίας κούρσας, υγείας, αντοχής, δύναμης και συμπαράστασης. 

Η εκκίνηση έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 από την Ίμπρο και ο τερματισμός θα γίνει στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, περίπου στις 15:00, σε μια γιορτή, στην οποία θα συμμετέχουν 200 εθελοντές. 

Σύλλογος Δρομέων Υγείας

«Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, υποδεχόμαστε έναν ζωντανό θρύλο των μεγάλων αποστάσεων. Κι επειδή ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός, καλούμε όποιον θέλει, να συμμετέχει, από οποιαδήποτε από τις στάσεις, Ίμπρο, Ασκύφου, Βρύσες, Άγιους Πάντες, Νιο Χωριό, Αρμένους, Καλύβες, Καλάμι,«, τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Γ. Αλογδιανάκης.

Μεγάλη είναι και η συνεισφορά του δήμου Αποκορώνου στο όλο εγχείρημα, ο οποίος επιβάρυνε τα ταμεία του με το κόστος για τα 1700 μπλουζάκια, των οποίων η πώληση θα αποφέρει τα έσοδα για τον «Συνάνθρωπο».

«Είναι μεγάλη μας τιμή να φιλοξενούμε το μεγαλύτερο δρομέα του πλανήτη και να συμμετέχουμε στη διοργάνωση αυτή», τόνισε, εκ μέρους του Δήμου Σφακίων, ο κ. Γιάννης Ζερβός.

Λειψάκης: Ο Κούρος τιμά την Ελλάδα

«Αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να τιμά τη χώρα μας σε όλον τον κόσμος, επειδή βασικά έκανε δύο πράγματα: έβαλε ένα στόχο και έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να τον πετύχει. Αυτά τα δύο πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για ‘μας, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά γενικότερα.», τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λειψάκης.

Κουρουπάκης: Να πάρουμε παράδειγμα

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Τάσος Κουρουπάκης, από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει και να ζήσει από κοντά, αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Επίσης, σήμερα, Σάββατο, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, ο Γιάννης Κούρος τιμήθηκε από τον ΣΔΥΧ και έκανε την παρουσίαση του βιβλίου του «Το εξαήμερο του αιώνα».

Ο αγώνας δρόμου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο εκδηλώσεων:  «Συμμετρέχουμε με τον Κούρο – Συμμετρέχουμε για τον Συνάνθρωπο». 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook