Στην αρχική της θέση από σήμερα η προτομή του ήρωα Κώστα Ηλιάκη

στην-αρχική-της-θέση-από-σήμερα-η-προτο-11066

iliakis 1

 

Σήμερα, στη θέση της, στην τοποθεσία « μπαλκόνι» των Χανίων, επανατοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια μιας λιτής τελετής, η προτομή του ήρωα πιλότου της 115 Πτέρυγας Μάχης Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος στις 23 Μαΐου του 2006 και σκοτωθεί έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

Στη σημερινή τελετή παρέστησαν συγγενείς του αδικοχαμένου πιλότου, εκπρόσωποι της 115 ΠΜ και ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανούσος Λιονάκης.

Ο αδελφός του Κώστα Ηλιάκη, Φίλιππος άφησε στην βάση της προτομής ένα μπουκέτο λουλούδια δηλώνοντας με συγκίνηση: «Ο Κώστας ξαναγύρισε σήμερα εκεί που ανήκει πλέον, όταν έφυγε από την οικογένεια του. Στους Έλληνες πολίτες».

Ο δε αντιδήμαρχος Χανίων Μανούσος Λιονάκης τόνισε ότι η δημοτική αρχή αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση που σήμερα επανατοποθετείται η προτομή του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, μετά την κλοπή της στις αρχές Δεκεμβρίου. Ένα περιστατικό που είχε προκαλέσει στην τοπική κοινωνία απέχθεια και ντροπή για το θρασύτατο δράστη, που με την πράξη του προσέβαλε την κοινωνία μας τραυματίζοντας την ιστορική μνήμη ,τις αξίες του λαού μας και βεβήλωσε την μνήμη ηρώων που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ειρήνης, όπως ο Κώστας Ηλιάκης, πρόσθεσε.

Η προτομή του Κώστα Ηλιάκη είχε κλαπεί από το σημείο που είχε τοποθετηθεί επι της οδού Ακρωτηρίου τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου προκαλώντας πανελλήνιο σάλο. Την υπόθεση ανέλαβαν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων που εστράφησαν αμέσως στην κατεύθυνση της κλοπής προκειμένου να πωληθεί ως χαλκός. Μια ημέρα μετά, η προτομή βρέθηκε πεταμένη κοντά σε αγρόκτημα στις Καλύβες Αποκορώνου και την επομένη οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 18χρονο από τα Χανιά ο οποίος είχε παραδεχθεί πως έκλεψε την προτομή για να την πουλήσει, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα.

Στη διάρκεια της κλοπής της, η προτομή είχε υποστεί μικρές ζημιές στην βάση της και μετά την αποκατάστασή τους σε ειδικό συνεργείο στην Αθήνα επανατοποθετήθηκε σήμερα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook