Στα όρια το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτσιογόνων Ουσιών Χανίων | Μόλις 9. 521 ευρώ στο ταμείο του

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑΜόλις 9. 521 ευρώ έχουν μείνει στο ταμείο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Χανίων,  σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το κέντρο να μην μπορεί να εκπληρώσει το έργο του, αλλά ούτε καν να καλύψει τις στοιχειώδης λειτουργικές του ανάγκες.

Μάλιστα, έπρεπε να πράγματα να φθάσουν σε αυτό το οριακό σημείο για να ευαισθητοποιηθεί η δημοτική αρχή και να ζητήσει όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου «την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την εξόφληση των οφειλών του Υπουργείου προς το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων, προκειμένου να συνεχίσει το σημαντικό του έργο που καθημερινά επιτελεί»

Στο δελτίο αναφέρεται επίσης ότι “η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, από οικονομικής άποψης, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα αυτού ανέρχονται στο ποσό των μόλις 9.521,91 €, το οποίο δεν διασφαλίζει ούτε κατ’ ελάχιστον την κάλυψη των διαφόρων λειτουργικών και άλλων αναγκών (π.χ. ΙΚΑ-ΦΜΥ), αλλά ούτε και την μισθοδοσία των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο. Παράλληλα, το Υπουργείο, δεν έχει εξοφλήσει  – μέσω της ΚΕΔΕ – τις οφειλές του για  τα έτη 2010 έως 2012”, επισημαίνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων.

“Δεδομένου λοιπόν, το πολύ σοβαρό έργο που επιτελούν τα κέντρα πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών, εφαρμόζοντας προγράμματα για την αποτροπή κάθε μορφής εξάρτησης και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των πολιτών, μέσα από την επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση και εκπαίδευσή τους, η τακτοποίηση των παραπάνω θεμάτων, κρίνεται αναγκαία”.

Η εν λόγω επιστολή κοινοποιείται επίσης στον ΟΚΑΝΑ και στην ΚΕΔΕ.

Πλέον αναμένεται η αντίδραση του αρμόδιου υπουργείου όταν και όποτε αυτή προκύψει με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία του κέντρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ