Σταθάκης | «Σενάριο καταστροφής η άτακτη έξοδος από το ευρώ»

σταθάκης-σενάριο-καταστροφής-η-άτακ-7249

σταθακηςΣταθερά προσανατολισμένος στην ιδέα παραμονής στο ευρώ και της αλλαγής των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα και αλλού παραμένει ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην Real News.

«Υπάρχουν δύο τρόποι επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Πρώτον, η άτακτη έξοδος από την ευρωζώνη, με μονόπλευρες ενέργειες, το οποίο είναι σενάριο οικονομικής καταστροφής. Δεύτερον, η συντεταγμένη επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, η οποία όμως προϋποθέτει τη συμφωνία με τους εταίρους. Η εκδοχή αυτή μειώνει τις αρνητικές συνέπειες και τονίζει τις θετικές αν και είναι μια επιλογή που συνολικά διατηρεί το αρνητικό της πρόσημο».

Ο κ. Σταθάκης κάνει επίσης λόγο για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που «θα βγάλει την ελληνική κοινωνία από τη φτωχοποίηση, θα θεραπεύσει τις παθογένειες της διοίκησης και του κράτους που μας κληροδοτεί ο παραδοσιακός δικομματισμός, θα ανοίξει δρόμους βαθιών μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, την υγεία και αλλού και θα φέρει τον κόσμο της εργασίας στο επίκεντρο της οικονομικής ανάκαμψης».

Ξεκαθαρίζει τέλος ότι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μόνο η επαναφορά του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης.

«Δέσμευσή μας είναι η επαναφορά μόνο του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης, επίδομα κοινωνικής πρόνοιας και ανεργίας με αξιοπρεπές ελάχιστον επίπεδο και στον πληθυσμό που οφείλει να καλύπτεται από ένα κράτος δικαίου και ένα έκτακτο πρόγραμμα απασχόλησης ειδικά των νέων, που να περιλαμβάνει κρατικούς, κοινωνικούς και ιδιωτικούς φορείς. Από εκεί και πέρα οι μισθοί και οι συντάξεις σταδιακά θα αυξάνονται, ανάλογα με την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

 

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook