Σκουλάκης | «Oχι στην υποβάθμιση της Tεχνικής Eκπαίδευσης»

σκουλάκης-oχι-στην-υποβάθμιση-της-tεχ-73620

 

skoulakis 1Τη μετατροπή των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) -στις περιοχές που υπάρχει ζήτηση από μαθητικό δυναμικό- ούτως ώστε να αποτραπεί περαιτέρω υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και να υπάρξει ουσιαστική διεύρυνση των επιλογών και των δυνατοτήτων των μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», ζητά με επιστολή, που απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Αναδιάρθρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις».

Το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι ΕΠΑ.Σ. δεν θα μετατραπούν σε Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑ.Λ. και ότι το Σεπτέμβριο του 2014 τα σχολεία αυτά καταργούνται οριστικά.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ‘την ανάγκη ενδυνάμωσης -και όχι κατάργησης- της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης’ αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της ΕΠΑ.Σ. Χανίων, η οποία «έχει καταγράψει πολύ σημαντικό έργο και προσφορά στους μαθητές και την τοπική κοινωνία, αφού ήδη βρίσκεται στον 5ο χρόνο λειτουργίας της και οι εγγεγραμμένοι μαθητές ανέρχονται σε 630.

«Το ενδιαφέρον του εν λόγω μαθητικού δυναμικού δείχνει την αναγκαιότητα λειτουργίας της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης στα Χανιά ως συμπλήρωση της υποχρεωτικής γενικής εκπαίδευσης, αφού οι Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές αποτελούν τη μόνη διέξοδο για ένα σημαντικό κομμάτι της μαθητιώσας νεολαίας αλλά και πολλών εργαζόμενων νέων, ικανή να τους οδηγήσει στην ομαλή ένταξη εργασίας» καταλήγει ο κ. Σκουλάκης.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Συμεών Κεδίκογλου, στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αθανάσιο Κυριαζή και στους Βουλευτές του Ν. Χανίων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook